Foto: Anže Malovrh

Zadnjo soboto v maju bo potekal že 12. dm tek za ženske. Tekačice se bodo tokrat na pot podale v živahnih svetlozelenih majicah, tako bodo sovpadale s prebujajočo se naravo v ljubljanskem parku Tivoli. Proga 12. dm teka za ženske bo tudi letos potekala po že preverjenih poteh parka Tivoli. S svojo žensko energijo in neomajno voljo bodo najprej navdušile tekačice na 5 kilometrov, sledile pa jim bodo dame vseh generacij, ki jih čaka 10-kilometrska tekaška preizkušnja. Tiste udeleženke, ki se bodo tekaškemu podvigu pridružile prvič in si želijo v soboto teči po že poznani poti, so v četrtek, 25. maja, na zadnjih skupinskih pripravah vabljene tudi na skupinski ogled proge. Tekačice, ki bi si želele premisliti glede dolžine proge, to lahko še vedno storijo ob prevzemu štartne številke. To bo mogoče že v petek, 26. maja, v popoldanskih urah in v soboto pred samim začetkom dogodka.

V DOBRI DRUŽBI SO PRIPRAVE LAŽJE

Skupinske priprave potekajo po vseh večjih slovenskih mestih, kjer za tekačice skrbijo izkušeni inštruktorji, spodbujajo pa jih tudi znani obrazi. Tako je predzadnji ljubljanski skupinski trening potekal v družbi radijcev Jane Morelj, Mihe Deželaka in Denisa Avdića, pri pohodu na Šmarno goro pa se jim je pridružil tudi Klemen Bučan.

27. maj je rezerviran za 12. dm tek za ženske (Foto Anže Malovrh)

DOBRODELNOST JE VEDNO PRISOTNA

Dm tek za ženske bo tako kot vsako leto tudi letos obarvan dobrodelno. Letošnja donacija Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje bo namenjena otrokom, ki sodelujejo v programu Botrstvo, za spodbujanje športnega udejstvovanja otrok iz socialno šibkejših družin. Na dogodku bomo tako lahko pozdravili tudi Anito Ogulin, ki bo prevzela donacijo in poskrbela, da bodo šla zbrana sredstva v prave roke.

”Letošnja donacija Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje bo namenjena otrokom, ki sodelujejo v programu Botrstvo, za spodbujanje športnega udejstvovanja otrok iz socialno šibkejših družin.”

TEKAČICE NA DOGODEK KAR Z JAVNIM PREVOZOM

V sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom (LPP) bodo za vse tekačice na voljo brezplačni mestni avtobusni prevozi. Tekačice so prejele tudi bon za brezplačen prevoz s Slovenskimi železnicami, tovrstne vozovnice pa bodo na voljo do zapolnitve mest. Udeleženke čaka na dogodku tudi brezplačen zajtrk, dogodek pa bo v veselih ritmih skupine Čuki in ob spodbudi navijačev potekal v vsakem vremenu. Med številnimi navijači bodo tudi odlične Krimovke, ki bodo zmagovalke in vse tekače na Oskarjevem teku razveselile z medaljami.

Tudi Miha Deželak se je udeležil skupinskih priprav (Avtor Anže Malovrh)

_____________

27. maja bo ljubljanski park Tivoli pokal od odlične ženske energije, kjer bo več tisoč tekačic slavilo svoj pogum, voljo, odločnost, odličnost in neomajnost, ki jo premore le najnežnejši spol.

header12-v2

____________

Na spodnjih povezavah preverite, o katerih dogodkih smo se še razpisali!