Foto: Peter Giodani

IGRAJTE SE Z DOMIŠLJIJO TUDI V POSLU!

jens

Jens Rottbøll prihaja z Danske. Tam je Lego doma. In otroštva po tej deželi so polna pisanih kock. Tudi nad Jensom ima Lego posebno moč.

Razloži kako deluje metodologija LEGO® SERIOUS PLAY®»Ko delate stvari z rokami, je veliko točk povezanih z možgani. To pomeni, da dobimo sklenjen krog med 3D-modelom, prsti in možgani. In zato začnejo možgani delovati drugače, ker prekinemo običajne vzorce, ki jih imamo shranjene v možganih.« Naš um večino dneva dela na t. i. avtopilotu. Deluje po določenih vzorcih. Kar je tudi pomembno, saj naši možgani tako varčujejo z energijo. To je njihov osnovni namen. V normalnem dnevu so zelo varčni, ker razmišljajo rutinsko po ustaljenih vzorcih. »Ko želite rešiti res kompleksno vprašanje ali težave, pa morajo delovati drugače, in pravzaprav uporabite čim večji del možganov,« razloži Jens. In tu nam pomagajo lego kocke. Poda še zelo jasen primer. »Pretekli teden sem ekipi MBA-študentov dal v razmislek kratko vprašanje. Vprašal sem jih, kaj je brexit. Nihče ni imel jasnega odgovora. Ko pa so začeli delati modele z legom, je postalo zanimivo. Tako jaz vidim brexit, tako ga jaz, vsak je imel različne fizične modele brexita. Ko so povedali zgodbo s 3D-modelom, so znali to povedati tudi z besedami. Dve uri prej niso imeli pojma, kaj bi povedali.«

Nadaljevanje članka v REVIJI GOODLIFE.

_____

screen-shot-2016-09-15-at-7-35-07-pm

Celotni članek OBISK, ki ga je Mateja Janežič napisala po pogovoru z Jensom Rottbøllom, ko je obiskal Slovenijo, si preberite ta četrtek v REVIJI GOODLIFE, ki izide kot priloga časnika DELO. 

 

_____

 

Tule pa poglejte, kako metodologija z Lego kockami deluje pri reševanju zahtevnih nalog v poslu.

“Ne gre več za izdelovanje vesoljskih ladij, ampak za sodelovanje ekipe, da ustvarite dobre odnose in da ustvarite uspeh. Kaj če so te kocke, več kot samo kocke?”