”V čokoladni torti z malinami in penino se prepletajo sami vrhunski okusi, ki so meni zelo ljubi. Najprej je na dnu podlaga iz kakavovega biskvita, ki sem ga navlažila z malinovo marmelado, razmešano z muškatno penino. Sledi malinova krema s svežimi malinami, rahlo kisel žele malinovega pireja in muškatne penine, vse skupaj pa zaključi malo bolj grenek okus čokoladne kreme. Čokoladna torta z malinami in muškatno penino ima kar nekaj različnih komponent, zato vzame malo več časa in ni primerna za tiste, ki delajo torto prvič. Vseeno pa ni težka, saj sem moj prvotni recept malo poenostavila.
Poenostavila sem ga zato, ker mi torta ni uspela točno po mojih željah in ker želim, da bo vaša popolna. V malinovo kremo sem dala maline, ki sem jih marinirala v muškatni penini in na žalost so bile maline potem preveč sočne, jaz sem dodala premalo želatine in spodnja krema je bila na koncu premehka. Zato svetujem uporabo svežih malin, brez da jih prej marinirate v penini, če pa jih že boste, pa malo povečajte količino želatine.”
Recept in preostanek del članka najdete tukaj.
_____________________
PREBERITE ŠE: