Futurist, izumitelj in ustanovitelj zasebnega vesoljskega podjetja SpaceX Elon Musk, ki že oskrbuje Mednarodno vesoljsko postajo, je v Adelaidu razkril ambiciozne načrte, da bi že v petih letih, torej do leta 2022, dosegel Mars.

Musk si je zamislil medplanetarni transportni sistem, da bi lahko na Mars pošiljali plovila s tovorom in pa celo, da bi se ljudje do takrat kar z raketami prevažali med večjimi meti na Zemlji.

Elon Musk, founder and Chief Executive Officer (CEO) and lead designer of SpaceX, and also CEO and co-founder of Tesla, reacts as a screen displays a depiction of a human colony on the planet Mars during a presentation at the International Astronautical Congress (IAC) in Adelaide, Australia, September 29, 2017. AAP/Morgan Sette/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT.

»Seveda pa moramo zdaj ugotoviti, kako vse to financirati,« je dejal Musk na mednarodni astronomski konferenci v avstralskem mestu Adelaide.

Leta 2022 bi tako na Marsu lahko pristali najmanj dve tovorni vesoljski plovili. Glavni cilj te misije pa bi bilo najti najboljši vir vode, ki bi jo uporabili tudi kot možni pogonski vir za rakete.

Celoten članek najdete na spodnji povezavi.

Vir: Delo

_______________

PREBERITE ŠE: