Nekaj prvinsko osvobajajočega je v vožnji. Nekaj, kar deluje kot protistrup za monotonijo, antibiotik za prenasičenost vsega odvečnega, poživilo za spremembe. Že ko zaprem oči, se lahko v mislih v trenutku vrnem v deželo zahajajočega sonca z Rolling Stonesi na radiu in cesto, ki me pravzaprav ne vodi nikamor in vsepovsod. Ne potrebujem nikogar, le brezkončno vijugasto pot in avtomobil. Ta, ki po nekaj časa postane podaljšek mojih rok, popolnoma delujoč soodvisni organizem in nepogrešljiva potreba. Po svobodi.

KONCERT NA KVADRATNEM METRU IN VONJ PO SVEŽEM DEŽJU

Kot da bi bila v zaodrju njihovega koncerta, pomislim, medtem ko se vozim po široki cesti in mi 27 visoko zmogljivih zvočnikov in ojačevalec basov s posebej razvitim 3D-zvokom predvajajo ikonično pesem I can’t get no satisfaction. Ironično, ker zadovoljstvo je v tem trenutku popolno. Kljub temu, da obožujem dež, pa mi vožnja v njem ni prijetna. Kar ne morem verjeti, da mi, čeprav dežja zunaj ni, tale mercedes-benz razred S limuzina ponudi posebno osvežitev – komfortni program Freshness, ki osveži ozračje, prav zanimivo, z vonjem po ravno padlem dežju. Nisem si mislila, da bom kdaj to doživela.

Pripeljem se na svoj parkirni prostor, ugasnem motor, globoko vdihnem in izdihnem.

POPOLN HIBRID NEODVISNOSTI IN RAZKOŠJA

Ko se hitri tempo dneva upočasni z nastajanjem noči, se spremenita tudi ambient in občutje vožnje. Zamenjam Rolling Stonese za balade Barryja Whitea, funkcija Magic Body Control pa mi da občutek plavanja nad cesto. V soju večernih luči se tako vsi elementi notranjosti, bodisi usnje, kovina, les bodisi plastika v osvetlitvi 64 barv LED-luči, združijo v razkošno celoto, ki naredi občutek vožnje še toliko bolj poseben. Tudi za baterijo na mojem zvestem samsungu se mi nikoli ni treba bati v tem avtomobilu, saj jeklena lepotica ponuja Android Auto in Apple CarPlay, ki se s pametnim telefonom integrira brezhibno. Če pa si moja prijateljica, ko se vozi z mano, kdaj poleg glasbe zaželi pogledati del Družinskega človeka, lahko, medtem ko jaz na zaslonu pozorno spremljam GPS, ona na istem, le v drugem prikazu, pogleda celotno epizodo.

Moje zamegljene misli za volanom vedno postanejo jasnejše in vsaj med premikanjem po ulicah imam popoln nadzor. Pripeljem se na svoj parkirni prostor, ugasnem motor, globoko vdihnem in izdihnem. Razmišljam, kako hitro se razvija svet okoli mene. Leta 1885 je Karl Benz na prašno cesto postavil prvi avtomobil. Sto triintrideset let pozneje pa nam tehnologija ponuja vse to. Uau, tehnologija me navdušuje, še zlasti če je dodatna oprema tako noro kul.

Foto: Mercedes-Benz

__________
A1-Novipaketi

OGLASNA VSEBINA

___________

Povzeto po članku Daljnogled, revija Goodlife, jesen 2018

droga

___________

Ker si že tu, preberi še tole …