Eno leto je nakoli in lanskoletna zmagovalka Eme ManuElla je svoje kraljevanje končala v velikem slogu, z nastopom njene zmagovalne pesmi Red and Blue in predstavitvijo sveže pesmi, Salvation. Kot se za šov spodobi, je naziv zastopnika Evrovizije romal v roke naslednjega izvajalca. Je zmagal vaš favorit?

BITKA FINALISTOV

V finalnem izboru 24. 2. 2017 se je pomerilo 8 kandidatov, ki so se uspešno prebili skozi polfinale in si zagotovili ponoven nastop na odru Gospodarskega razstavišča. Povrsti so nastopali: Sell Out s svojo zabavno skladbo Ni panike, Nuška Drašček s Flower in the snow, Tim Kores z ognjevito Open Fire, Nika Zorjan s skladbo Fse, KiNG FOO z Wild Ride, Omar Naber z balado On My Way, BQL s Heart of Gold in nazadnje še Raiven z misteriozno pesmijo Zažarim.

bql3

Brata BQL, ki sta osvojila srca občinstva

Na odru so gostujoči glasbeniki poskrbeli za neverjeten spektakel. Poleg ManuElle sta nastopila tudi predstavnik Hrvaške skladbe za Evrovizijo leta 1994, Toni Cetinski, in lanskoletna zmagovalka Evrovizije Jamala, zaradi katere se maja tekmovanje za pesem Evrovizije zopet seli v Kijev.

Četudi sta brata Anej in Rok Piletič, BQL, osvojila srca Slovenije in prejela največ glasov občinstva, ju je ob seštevanju glasov skupaj z glasovi strokovne žirije prehitel Omar Naber s svojo balado On My Way.

IN ZMAGA GRE …

Voditelj finala Mario Galunič je pojasnil potekanje glasovanja in seštevanja glasov. Polovico teže glasov je imela strokovna žirija, druga polovica pa je bila odvisna od gledalcev in poslušalcev preko telefonskega glasovanja. Po ogledu razporeda točk strokovne žirije so Maja Martina Merljak, Tina Gorenjak in Tanja Kocman, voditeljice, ki so nas spremljale tudi skozi oba polfinala, razglasile rezultate. Četudi sta brata Anej in Rok Piletič, BQL, osvojila srca Slovenije in prejela največ glasov občinstva, ju je ob seštevanju glasov skupaj z glasovi strokovne žirije prehitel Omar Naber s svojo balado On My Way. Pevec, ki je na odru Eme stal že petič, zmagal pa drugič, bo ponovno potoval v Ukrajino, kjer se je za zmago že potegoval leta 2005 s pesmijo Stop. 

omarjamala

Zmagoslavje Omarja in lanskoletna zmagovalka Evrovizije, Jamala

“ON MY WAY” V UKRAJINO

Na televizijskih ekranih in radiu se zopet srečamo 9. maja v polfinalnem boju evropskih držav ter 13. maja v finalnem izboru za pesem Evrovizije leta 2017. Do takrat pa bodite “On your way”.