Foto Marko Pigac

Fotografska razstava ENERGIJA NAVDIHA

Prava energija navdiha je včeraj vela skozi čudovito kuliso Arboretuma, Volčji potok. In to še posebej zato, ker so jo s sabo prinesli športniki invalidi in paraolimpijci, ki so seveda v polnih pripravah za paraolimpijske igre v Rio de Janeiru.

gledalci

Nina Pušlar

Prav v njihovo čast so s pomočjo Zveze za šport invaldov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja, Lidla Slovenije in drugih srčnih podpornikov odprli fotografsko razstavo Energija navdiha.

USTVARJAMO BOLJŠI SVET

nejc

Fotograf Nejc Balantič

Izjemni mladi fotograf Nejc Balantič je želel pokazati kdo pravzaprav so ti predani športniki. Ujel je trenutke destih paraolimpijcev in športrnikov invalidov v športnem elementu polnem strasti, na drugi strani pa je želel pokazati tudi njihove druge ljubezni od igranja kitare, kuhanja, osebnega ustvarjanja,… Nejc Balantič je kljub svoji mladosti, ima namreč šele 20 let, ustvarli že številne izjemne fotografije, ki so bile del različnih razstav. Lani ga je mednarodna žirija nagradila na festivalu Slovenia Press Photo v okviru trajnostne pobude »Ustvarimo boljši svet« in mu skupaj z Lidlom Slovenija podelila glavno nagrado.

skupna1

Paraolimpijci v foto zgodbi

Tokrat pa sta s kuratorko Tino Cipot, vodjo korporativega komuniciranja pri Lidlu Slovenija, ustvarila izjemno fotografsko zgodbo v podporo in vzpodbudo za vse paraolimpijce. Razstava bo v Arboretumu na ogled do 26. septembra.

skupna2

Paraolimpijci v foto zgodbi

BRAZILSKO PRESENEČENJE

Paraolimpijske igre bodo v Riu de Janeiru potekale od 7. do 18. septembra. Na popolno presenečenje mladega, komaj 14. letnega perspektivnega plavalca Patrika Jagodica, si jih bo kot gledalec ogledal tudi sam. Lidl Slovenija in Zveza za šport invaldov Slovenije – Paraolimpijski komite, so poskrbeli za to izjemno presenečenje. Simbolično vozovnico sta mlademu športniku invalidu podelila Gregor Kosi, direktor podjetja Lidl Slovenija in Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije.

nagrada

Gregor Kosi, generalni direktor podjetja Lidl Slovenija, nagrajenec Patrik Jagodic, Damijan Lazar predsednik ZŠIS-POK

PREDANOST, ENERGIJA, VZTRAJNOST

Vsem športnikom pa je srečo zaželela tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in poudarila, do so nam s svojo predanostjo, energijo in vztrajnostjo za velik zgled in jih bomo podpirali ne glede na končne uvrstitve.

gosti

Damijan Lazar predsednik ZŠIS-POK, dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, Gregor Kosi, generalni direktor podjetja Lidl Slovenija

Vendarle je še vedno, ali morda v današnjem času še bolj, pomembno, da se zavedamo, da je šport več kot samo tekmovanje in dokazovanje. Ampak da gre za vzajemno ljubezen do gibanja in spoštovanja do sošportnikov. Zato olimpijsko načelo ‘pomembno je sodelovati, ne zmagati’ danes dobiva še močnejši pomen.

razstava

Razstava Energija navdiha