Foto: Getty images

Pred časom so imeli gledalci v Indian Wellsu čast spremljati dobrodelno tekmo dvojic štirih največjih teniških legend vseh časov. Pete Sampras in Roger Federer proti Andreju Agassiju in Rafaelu Nadalu. Četverica legend – ko se preteklost sreča s sedanjostjo.

Če ste ves čas razmišljali, stavili, debatirali, kdo bi bil boljši, če bi se le lahko pomerili med sabo, ste tule dobili, no morda le delni odgovor. Pete Sampras in Roger Federer sta imela, recimo temu tudi statistično premoč v skupnih grand slam naslovih. Skupaj imata namreč kar 9 naslovov več kot Nadal in Agassi. In v dobrodelni tekmi sta v paru tudi premagala Nadala in Agassija z 8:6.

Rafael-Nadal-Andre-Agassi-001

KDO JIH IMA KOLIKO TOREJ?
Eden izmed njih je nesporni rekorder po številu naslovov, dva imata enako število naslovov, četrti pa za rekorderjem zaostaja za 9, a je daleč najbolj gostobeseden, zabaven in nepredvidljiv.
Za malce več seštevanja, je na uvodni fotografiji zgoraj med četverico še avstralska teniška legenda Rod Laver, ki mu je do zdaj edinemu dvakrat uspelo zmagati vse štiri turnirje za grand slam v enem koledarskem letu.

Koliko naslovov za grand slam v moški konkurenci posamezno imajo torej vsi skupaj, Rafael Nadal, Andre Agassi, Rod Laver, Pete Sampras in Roger Federer?

NAGRADA LOPAR WILSON FEDERER CONT. 103
Pustite nam svoj odgovor na našem Facebooku pod to novico ali nam odgovor napišite na info@goodlife.si in tako boste sodelovali v žrebanju za vrhunski moški teniški lopar Wilson Federer cont. 103, ki ga podarja INTERSPORT.
Izmed vseh prispelih bomo 3. maja izžrebali nagrajenca/ko, ki bo prejel/a nagrado.

lopar_intersport

VELIKI NASPROTNIKI, VELIKI PRIJATELJI?
Rivalstvo na igrišču in velika prijateljstva izven njih? Morda. Morda tudi ne. A vedno so, tako Aggasi in Sampras nekoč kot Nadal in Federer danes, razvnemali strasti pri navijačih. Ti so vedno iskali še več zgodb izven igrišča. In prav legendarna sta spodnja dva posnetka, ko sta za Nike posnela oglas Agassi in Sampras, kot tudi snemanje povabila na dobrodelni dvoboj Nadala in Federerja, kjer sta oba pokala od smeha.

 

 

 

ISI_0416_WEB_300x250_2