Tekst: Leja Kovačič . Foto: Fika

Fika je mlado slovensko podjetje, v katerem sami razvijajo in proizvajajo prehrambne izdelke. Vsi izdelki so ročno izdelani v Sloveniji, v ponudbi lahko med drugim najdemo prigrizke, granole in masla iz oreščkov.

Sestavine izbirajo skrbno, vedno so pozorni na kakovost in izvor, zelo pomembno pa jim je tudi, da so izdelki okusni. Ljudem želijo približati zdravo in kakovostno hrano ter spodbujati zdrav življenjski slog. Stavijo na inovativnost, saj ves čas razvijajo nove izdelke, kupcem pa želijo ponuditi okusne, zdrave in priročne izdelke, ki jih bodo uživali vsak dan in se po njih dobro počutili. Zavezani so kakovosti, vse sestavine skrbno izbirajo, vse od razvoja izdelkov, vedno tudi iščejo kakovostne sestavine z znanim poreklom. Zelo pomembna jim je povezanost s kupci, z veseljem jim prisluhnejo in ustvarjajo izdelke, ki so jim najbolj všeč. 

Med čim lahko izbiramo?

Vedno pri roki so njihovi prigrizki, narejeni iz ovsenih kosmičev, oreščkov, riževega sirupa in obliti s čokolado brez dodanega sladkorja. Na voljo so okusi malina, kokos in arašid. Prigrizek je naraven, ročno izdelan v Sloveniji, brez rafiniranega sladkorja in ima visoko vsebnost prehranskih vlaknin. Pakiran je v priročni vrečki, ki je ravno prave velikosti za v torbico ali nahrbtnik. Vrečka se po odprtju lahko nazaj zapre, zato prigrizek ostane enako okusen tudi pozneje.

Fika granola je hrustljava, zdrava in polnega okusa. Odlična je za zdrav zajtrk ali malico, tudi priprava je zelo preprosta. Odlično se ujame z jogurtom, mlekom, rastlinskim napitkom in smutijem, dobra je tudi brez vsega. Je naravna, brez rafiniranega sladkorja, palmovega olja, aditivov in konzervansov, ima visoko vsebnost prehranskih vlaknin in je ročno proizvedena v Sloveniji. Narejena je iz polnovrednih ovsenih kosmičev, oreščkov in koščkov čokolade brez dodanega sladkorja. Na voljo je v okusih gozdne sanje in čokokos.

Fika masla iz oreščkov so 100-odstotno naravna, narejena izključno iz praženih oreščkov. So brez sladkorja, brez palmovega olja in brez konzervansov in aditivov. Vsa masla so veganska. Z njimi si lahko na zdrav način popestrimo obrok. Lahko jih uporabljamo kot namaz, dodatek k sladkim in slanim jedem ali pa si jih privoščimo kar na žlico. 

Na voljo so še različne vroče čokolade na palčki, ki jih stopite na mleku ali rastlinskem napitku, ovsene kaše, piškotki ter oreščki in semena. Izdelki so na voljo v spletni trgovini in na različnih prodajnih mestih (fika-food.si).