Voditelj Jimmy Kimmel je začel prireditev z nagovorom, ki je bil skoraj bolj političen kot zabaven, a jo je sklenil z eno boljših šal, ko je obljubil vodni skuter dobitniku z najkrajšim govorom. Presegel se je edino s štosom, ko je Stevena Spielberga spraševal, ali ima kaj trave. Na drugi strani spektra so bili zvezdniki Vojne zvezd, ki so podeljevali oskarja za animirana filma, saj je bil njihov poskus šale o diskriminaciji robotov pomilovanja vreden.

Brez presenečenj med zmagovalci

Dobitniki nagrad v večini kategorij so bili letos še bolj predvidljivi kot ponavadi, saj so glavni favoriti brez izjeme odnašali zlate kipce: Sam Rockwell in Allison Janney za stranski vlogi, Iztrebljevalec 2049 za posebne učinke in fotografijo, Dunkirk za montažo in obe zvočni kategoriji, Koko in velika skrivnost za animirani film, Najtemnejša ura za masko, Fantomska nit za kostumografijo, Oblika vode za glasbo, Zbeži! in Pokliči me po svojem imenu za scenarij, Frances McDormand in Gary Oldman za glavni vlogi, Guillermo del Toro za režijo in Fantastična ženska za film, ki ni v angleškem jeziku. Presenetil je edino dobitnik za najboljši film, a o tem več spodaj.

 


>>>>>>>

Kako pa so organizatorji v prireditev vključili politična sporočila? Preberite celoten članek tukaj, ki opisuje kako so na Oskarjih naslovili tudi družbeno pomembne zadeve in kateri dinamični dueti večera so navduševali na velikem odru.

__________