Plaža. Rahel vetrič, ki hladi vroče ozračje. Mehka blazina. Hladni ingverjev čaj z limeto in meto. Vse okoli modrina. Modrina toplega morja. Modrina neskončnega poletnega neba.

In knjiga. Knjiga, ki vznemirja, pretresa, žgečka, nasmeji,… Knjiga, ki naredi vaše poletje popolno!

Lahko jo najdete prav tu. Pobrskali smo po policah Mladinske knjige in vam olajšali izbor ter omogočili hitri nakup. S klikom na naslovno fotografijo ste že v spletni trgovini in knjiga lahko potuje z vami na počitnice!

Naj bodo čarobne!

 

VELIKA ČAROVNIJA, Elizabeth Gilbert

Ste naveličani življenja brez ustvarjalne iskrice? Vas je strah zapustiti varno rutino in se lotiti tistega, za kar čutite, da je vaš pravi poklic? Tudi avtorica velikih uspešnic Jej, moli, ljubi in Pečat stvarjenja, Elizabeth Gilbert, piše, da jo je bilo nekoč strah slediti svojim sanjam. Ampak če ne poslušamo svojega notranjega – kreativnega –glasu, smo opeharjeni za največjo srečo in občutek izpolnjenosti.
»Kdor je živ, je ustvarjalen!«

  • Knjiga leta po izboru spletnih portalov Brainpickings in Book Riot!

Cena: 24,94 EUR

VELIKA CAROVNIJA_oprema

ZAKAJ POTUJETE V TAKE DEŽELE, Agata Tomažič

Izbor potopisnih reportaž prinaša objave iz Sobotne priloge in Pogledov, dodanih je še nekaj neobjavljenih in bolj literarno obarvanih besedil. Ni pomembno, ali avtorica popisuje dogajanje v Siriji, Libiji, turškem Kurdistanu, Malaviju, Armeniji ali Kočevskem rogu; vsem zapisom je skupen izbrušen slog in bogato besedišče, kar dokazuje, da se za dobro (novinarsko) zgodbo ni treba odpraviti na bojišče, temveč pretanjen pisec navdih za ubesedovanje najde lahko že v bližnji (pa tudi malo bolj oddaljeni) okolici.

Cena: 22,95 EUR

Zakaj potujete v take dezele_oprema300dpi

 

MIDVA, David Nicholls

»Veselil sem se, da se bova skupaj postarala. Ti in jaz, da se bova skupaj postarala in skupaj umrla.« »Douglas, kateri človek pri zdravi pameti se veseli česa takega?«

Ko Douglasu žena Connie pove, da se mora, zdaj ko se bo njun sin odselil, »znova najti«, jo Douglas razume. Ne razume pa, ko Connie oznani, da njen načrt ne vključuje njega in da ga zapušča. Douglas zato sklene, da bodo njihove zadnje skupne počitnice nepozabne: vsi trije se bodo še bolj zbližali, pridobil si bo sinovo spoštovanje in znova osvojil Conniejino srce. Hoteli so rezervirani, vozovnice kupljene, načrt potovanja pripravljen. Le kaj bi šlo lahko narobe?

  • Roman Midva je leta 2014 prišel v širši izbor za nagrado man booker, Nicholls pa je z njim postal britanski avtor leta.

Cena: 16,99 EUR

 

MIdva naslovnica

BREZ TEBE, Jojo Moyes

Se spomnite ganljive zgodbe o Willu Treynorju in Lou? Kmalu jo bomo lahko gledali tudi v kinu!!

Ste na koncu jokali kot dež? Ste si želeli, da se zgodba ne bi končala? Niste edini! Na željo številnih bralcev, ki so se zaljubili v roman Ob tebi, je pisateljica Jojo Moyes naposled napisala nadaljevanje. Kaj se je torej zgodilo s simpatično Lou? Kakšno je zdaj njeno življenje? Na odgovore je treba počakati še čisto, čisto malo.

Cena: 32,96 EUR

BREZ TEBE_naslovnica

ZLATO, Chris Cleave

Kate in njena najboljša prijateljica ter hkrati največja tekmica Zoe sta vrhunski športnici, ki si želita osvojiti olimpijsko zlato v dirkališčnem kolesarstvu. Na poti do tja s silovito voljo in odločnostjo presegata meje telesne in čustvene zdržljivosti. Toda to ni edina bolečina, s katero se spopadata. Sophie, Katina osemletna hči, se bojuje z levkemijo – skrbeti za bolnega otroka pa je olimpijada starševstva … Zlato je zgodba o tem, kaj nas žene k uspehu – in kaj smo zanj pripravljeni žrtvovati. Zgodba o odrekanju, ki to hkrati ni. In zgodba o tem, kaj je v življenju zares pomembno.

Cena: 15,99 EUR

ZLATO oprema

 

TA SVET JE LAHKO BOLJŠI, Kako sem hčeri razložil gospodarstvo, Janis Varufakis

Janis Varufakis, se je s to knjigo lotil podviga, kako osnove gospodarstva razumljivo in zabavno pojasniti svoji najstniški hčeri in njenim vrstnikom. Zato bo ta knjiga dobrodošla in poučna za vse, ki jih zanima kaj je denar in zakaj potrebuje demokracijo? Kako se rojevajo finančne krize? Zakaj v današnjem svetu vladata krivica in neenakost? Kako ukrepati, da bi svet obrnili na bolje?

Cena: 22,95 EUR

 

TA SVET JE LAHKO BOLJS_naslovnica

V PEKEL IN NAZAJ, Sophie Kasiki

Edinstvena izpoved Francozinje, ki se je s sinom pridružila Islamski državi in pobegnila iz nje. Resnična zgodba govori o Sophie, ki živi v pariškem predmestju. Odtujena žena in mamica štiriletnega dečka v življenju išče višji smisel. Ne da bi povedala možu, se spreobrne v islam in pod pretvezo, da gre kot prostovoljka pomagat v Turčijo, z otrokom odide v Sirijo. Tam spozna ves pekel Islamske države in se mora kot ženska – oseba brez pravic – rešiti in pobegniti nazaj domov. Ganljiva in napeta resnična zgodba, o kateri govorijo in pišejo največji svetovni mediji.

Cena: 22,95 EUR

V pekel in nazaj_naslovnica300dpi

 

ZGAGA, Kako sem preživela Hollywood in scientologijo, Leah Remini

Ameriška igralka Leah Remini je pripadala razvpiti scientološki cerkvi, ki ima slavne privržence, kot sta Tom Cruise in John Travolta. Brez dlake na jeziku in z veliko humorja opisuje svojo pot do uspeha, vzpone in padce ter čudaštva, ki jih je v cerkvi doživela kot njena članica in odpadnica, saj je scientologijo zapustila leta 2013. Navdušila vas bo s svojo izjemno življenjsko zgodbo in odstrla pogled v hollywoodsko zakulisje, pri tem pa predvsem zelo zabavala.

Cena: 24,94 EUR

Zgaga

 

VČERAJ, DANES, JUTRI – MOJE ŽIVLJENJE, Sophia Loren

Ženeva, pred nekaj leti. Dva dni pred božičem Sophia krasi božično drevo in kuha večerjo. Medtem ko se v pričakovanju veselega dogodka preoblači, naleti na šatuljo, v kateri so shranjeni njeni številni spomini, zapiski, pisma in fotografije. Ti, zdaj zbrani in na novo napisani z njeno roko, v petnajstih poglavjih vodijo bralca skozi igralkino izjemno razgibano življenje, skozi številne padce in vzpone, skozi trenutke uspeha, sreče, a tudi žalosti in ponižanja – od skeča, ki ga je pripravila kot mlado dekle o Carlu Pontiju (Ponti je bil njen življenjski sopotnik kar 56 let), do portreta, ki so ji ga poklonili vnuki; ali od njenih spominov na Caryja Granta, Georgia Armanija, Charlieja Chaplina, Vittoria De Sica in številna druga imena svetovne kinematografije – pa seveda do Neaplja, kot sama vedno poudarja, »njenega« mesta.

Cena: 29,95 EUR

VCERAJ DANES JUTRI

 

BABICA VAS POZDRAVLJA IN SE OPRAVIČUJE, Fredrik Backman

Sedemletna Elsa je drugačna. Ima bujno domišljijo, ves čas odkriva nove besede v Wikipediji in razume reči, ki jih njeni starši ne. Elsa ima sedeminsedemdesetletno babico, za katero pravijo, da je nora. Rada stoji na balkonu in s pištolo za paintball strelja moške, ki bi se radi pogovarjali o Jezusu. Prav tako je Elsina najboljša in edina prijateljica. Ponoči se skupaj zatekata v kraljestvo babičinih pravljic, kjer so vsi drugačni in kjer od tebe nihče ne pričakuje, da boš normalen. A Elsa ne ve, da jo čaka huda preizkušnja, ko bo potrebovala ves svoj pogum in pamet; ko bo v njenih rokah usoda številnih ljudi; ko se bosta pravljični in resnični svet prepletla. Kajti, kot pravi njena babica: Najboljše pravljice niso nikoli popolnoma resnične in nikoli popolnoma izmišljene.

Cena: 32,96 EUR

BABICA VAS POZDRAVLJA naslovnica