”Tukaj je hladnejši del leta. Obdobje, ko več časa preživimo doma in glede na daljše noči tudi v postelji. Dober spanec pa je, vsaj zame, eden izmed večjih užitkov. In ker se v spalnici vse vrti okoli udobja, tokrat izpostavljam pet ključnih sestavin za popolno udobje, v katere se izplača investirati.

  • 1. POSTELJA

Postelja je v spalnici najbolj pomembna stvar. Nekje sem prebrala rek, da je posteljo in čevlje treba imeti res kvalitetne. Namreč, če nisi v enem, si v drugem. Naj bo velika toliko, kot dopušča prostor (večja kot je, bolj je udobna). Seveda pa se želimo izogniti občutku utesnjenosti, zato je na obeh straneh postelje pomembno pustiti dovolj prostora še za nočni omarici.

gray-sweet-nuvola-2016-pag86-87_edited-1440x1921

  •  2. VZMETNICA

Ne rečem, da posteljni okvir ni pomemben, saj daje postelji stabilnost, celotni spalnici pa želeni videz. A najpomembnejši del postelje je vzmetnica. Pri nakupu le-te res velja, da zanjo porabimo toliko denarja, kot si lahko privoščimo. Kvalitetna vzmetnica je namreč osnova za resnično sproščujoč počitek, služila pa nam bo leta. Da bi zagotovili enakomerno obrabo, je ležišče vsako sezono potrebno obrniti, pomembno pa je tudi, da skozi posteljno dno lahko poteka kroženje zraka.

metka

Celoten članek najdete tukaj.

_______________

PREBERITE ŠE: