KO REVIJA GOODLIFE OŽIVI

Že več kot leto in pol v uredništvu revije Goodlife skupaj z digitalno agencijo Digidrom in Art Rebel 9 razvijamo koncept obogatene resničnosti, bolj znane kot augmented realty (AR) tehnologije v povezavi s tiskanim medijem. Revija Goodlife je testno verzijo pripravila že marca lani, letos pa sta bili z novo tehnologijo podprti že pomladna in poletna številka.

KAJ PRAVZAPRAV JE AR TEHNOLOGIJA

S pomočjo pametnega telefona ali tablice si naložite aplikacijo MIRAGE AR9, z njo poskenirate naslovnico revije Goodlife, nato pa lahko skenirate vse vsebine, ki imajo posebno oznako, in pred vami se bodo odpirale nove oziroma dopolnjene zgodbe. Uporabite lahko tiskano izdajo revije ali pa revijo odprete tudi na svojem računalniku, tule je pomladna edicija in tule poletna.

In kako to zgleda v praksi?

KAKŠNE SO TEHNOLOŠKE NAPOVEDI?

AR je zagotovo naslednji večji korak v tehnološkem razvoju za različne industrje. Ta se že pojavlja v mobilni. In ker AR ne zahteva drugega kakor aplikacijo in pametni telefon, je uporaba enostavna, informcije, ki jih prinaša, pa so jasne, uporabne in zelo nazorne. Priznana futuristka Amy Webb je na letošnjem vrhu vseh urednikov sveta Gen Summit na Dunaju predstavila svojo vizijo, pravi, da bo AR tehnologija imela velik vpliv na novinarstvo, na novice in to v zelo kratkem času. Poudari, da Facebook pospešeno dela na aplikacijah za AR, Apple bo imel AR integriran v svoj novi iPhone (ARKIT), ki prihaja letošnjo jesen, prav tako prihaja kmalu tudi aplikacija Google Lens.

Utrinek z letošnje predstavitve Google Lens in kako bo deloval.

MOST MED STARIM IN NOVIM

Revija Marketing Magazin je že pisala o našem delovanju in ga poimenovala most med starim in novim. S pomočjo obogatene resničnosti pravzaprav brišemo meje med tiskano zgodbo in njeno podobo v digitalnem svetu. Z AR tehnologijo se zlijeta in prelivata ter tako nudita novo doživetje.

Screen Shot 2017-07-27 at 9.48.54 AM

 

NOVA ŠTEVILKA REVIJE GOODLIFE PRIHAJA SEPTEMBRA

Obljubljamo, da vas bo septembrska številka še bolj navdušila (izid z Delom 28. 9.), saj iščemo še naprednejše prijeme, še boljše zgodbe in več zabavnih ter interaktivnih elementov.

Tule vam ponujamo še nekaj utrinkov AR vsebin iz preteklih edicij revije Goodlife.

PRIDRUŽITE SE NAM

Če bi se nam z vašo zgodbo radi pridružili, jo dopolnili z AR tehnologijo, se podali z nami v raziskovanje obogatene resničnosti, nam sporočili svoje videnje, ali poslali druge zanimive AR zgodbe, ki ste jih našli, pišite na mateja.janezic@goodlife.si.

________

PREBERITE ŠE: