MAX BROWN 7TH DISTRICT JE EDEN BOLJ TRENDOVSKIH HOTELOV NA DUNAJU

Dunaj. Že nekaj časa moje najljubše mesto, ko grem čez mejo. Če bi me danes kdo vprašal, kje bi v tujini najraje živel, bi takoj izstrelil: na Dunaju! To mesto mi je v zadnjih letih zaradi številnih (poslovnih) obiskov in vsega, kar sem videl in doživel, zares zlezlo pod kožo. Ko sem ga obiskal zadnjič, julija letos, sem svoje poslovno potepanje po Dunaju še nadgradil: z bivanjem v hotelu Max Brown 7th District, ki od leta 2019 v avstrijski prestolnici bogati ponudbo sodobnih, trendovskih hotelov v tem čedalje bolj sodobnem mestu, ki v veliko svetovno znanih revijah (denimo Monoclu) že nekaj let zaseda vrhove na lestvici najboljših za življenje.

Ker sem bil na Dunaju večkrat poslovno kot zasebno, sem imel srečo, da sem vselej bival v zelo dobrih hotelih, največkrat v hotelu Penta, pa tudi v Le Meridienu. Julija letos pa sem nekaj dni preživel v novejšem hotelu Max Brown 7th District. Vrata je odprl leta 2019, pred tem je bil na istem naslovu eden od hotelov verige Falkensteiner.

RETRO IN INDUSTRIJSKI SLOG

Tudi Max Brown 7th District je del verige; hoteli Max Brown so namreč še v Düsseldorfu in Amsterdamu, kjer je sedež skupine Sircle Collection, katere del so hoteli Max Brown. A najprej: Max Brown 7th District na Dunaju je res nadvse prijeten. Najbolj me je navdušil notranji dizajn, ki deluje kot sodoben retro ali vintage slog z nekaj industrijskega pridiha. V hotelu je veliko barv, povsod: od recepcije, sobe za biljard, vseh sob do poslovnih prostorov, ki so precej nekonvencionalno opremljeni. Preveva jih industrijski dizajn. Hotel ima tudi prijetno teraso, notranji vrt in mini kinodvorano, v kateri enkrat na teden vrtijo izbrane filme za sladokusce.
Sobe so zelo dinamično zasnovane in precej velike, od 20 do 25 kvadratnih metrov (paket treh noči trenutno stane od 447 evrov). V njih prevladujejo žive barve: rumena, zelena, oranžna, nebeško modra. Tiste večje imajo še zofo za popoldansko ali večerno branje, stilske fotelje, razkošno pisalno mizo s starinskimi telefoni, modernimi slikami na stenah z visokimi stropi in razkošno kopalnico z velikimi ogledali. Še posebej pa me je v dobro voljo spravil gramofon, ki ga zelo rad poslušam tudi doma. Še en vintage izdelek in retro trenutek več!

HOTEL MAX BROWN 7TH DISTRICT IMA TUDI LASTNE IZDELKE IN ŠE NEKAJ DRUGIH ZNANIH: NOGAVICE, IGRALNE KARTE, EKO ZOBNE ŠČETKE, ŽENSKE IN MOŠKEPIŽAME, T. I. TOTE BAGE, NAPOLITANKE MANNER, LP-PLOŠČE, PISANE OBEŠALNIKE, ČEPKE ZA UŠESA …

EKSKLUZIVNO

Hotel Max Brown 7th District bralcem revije Goodlife na maxbrownhotels.com do 31. marca 2022 omogoča 15-odstotni popust za prenočitev. Koda za popust je GOODLIFE.

V KINODVORANI HOTELA MAX BROWN 7TH DISTRICT OB NEDELJAH VRTIJO FILMSKE KLASIKE

HOTELSKE SOBE PREVEVAJO DINAMIČNE BARVE, V VSAKI PA NA OBISKOVALCA ČAKA GRAMOFON Z IZBRANIMI LP-PLOŠČAMI (JAZZ, BLUES …).

RESTAVRACIJA SEVENTH NORTH

Max Brown 7th District pa ima še nekaj: restavracijo Seventh North, ki je pika na i tako glede posebne ponudbe hotela kot tudi kulinaričnih
presežkov in užitkov. Meni restavracije z mediteranskim pridihom je zasnoval svetovno priznani chef, Izraelec Eyal Shani. Na meniju bodo obiskovalci, ki so po večini nehotelski gostje, našli jedi iz mesa, pa tudi vegetarijanske in veganske specialitete. Hrana je za vse okuse. Zelo veliko je zelenjavnih jedi, od mesa pa priporočam slastnega in nadvse mehkega jagenjčka ter rahlo pikantno govedino na zapečenem arabskem kruhu.

RESTAVRACIJA SEVENTH NORTH JE ODPRTA VSAK DAN OD 17. DO 24. URE. HRANA NI NAJBOLJ POCENI (KROŽNIK JAGENJČKA STANE 26 EVROV, KOZAREC VINA OD 7,5 EVRA), JE PA SLASTNA IN NEPOZABLJIVA.

POSLOVNI PROSTORI SO V KLETI. SO DRUGAČE ZASNOVANI OD KLASIČNIH DVORAN ZA SEMINARJE IN SESTANKE; V NJIH PREVLADUJEJO INDUSTRIJSKI SLOG.

STRELJAJ OD VELIKIH ZNAMENITOSTI

Hotel je le deset minut peš od dunajske muzejske četrti (Mumok, Kunsthalle, muzej Leopold …), nakupovalne ulice Mariahilfestrasse, trendovsko–hipsterske četrti Spittelberg, kjer se vrstijo priljubljene restavracije in lokali, 15 minut peš od hotela pa je že Naschmarkt, sodobna dunajska tržnica z začimbami z vsega sveta in restavracijami z italijansko, azijsko, arabsko in lokalno hrano.

 

Piše: Aleš Čakš · Foto: arhiv Max Brown 7th District