Foto: Julie Desmarais

POBEGNILA BOM S CIRKUSOM!

Se še spomnite svojih najstniških let? Morda jih trenutno celo živite. Sama sem bila precej tipična dramatična najstnica, ki je ob vsakem najmanjšem nesporazumu s starši na ves glas oznanjala, da upa na prihod cirkusa, kateremu se bo pridružila in tam živela spektakularno življenje neverjetno talentirane akrobatke.  Na žalost sem te sanje zaradi kroničnega pomanjkanja kakršnekoli  fizične gibljivosti morala kaj kmalu opustiti, sem si pa kljub temu obljubila, da si bom nekoč, ČE JE LE MOŽNO, ogledala prav takšno akrobatsko točko v živo.

VEČ KOT 100 MILIJONOV

Nedavno sem prebrala članek o ameriškem pisatelju R. Mathesonu. Čeprav je bilo samo branje zelo zanimivo, pa se mi je v spomin posebej vtisnil pisateljev odgovor na novinarjevo na videz precej preprosto vprašanje – kako mu je uspelo slediti svojim sanjam. Pisateljev odgovor je bil kratek; ”Sanje, v katere srčno verjameš, bodo postale tvoja resničnost.” Z zgolj sanjami  pa je pred 32 leti v mestu Quebec začel tudi zdaj svetovno znani vodja in ustanovitelj  umetniške skupine Cirque du Soleil, Guy Laliberté. Vizionar, požiralec ognja, akrobat na hoduljah, ljubitelj harmonike in življenja nasploh je tako z drzno vizijo in iskrico norega znanstvenika v očesu uspel ustvariti nekaj, kar bi si čez bora tri desetletja ogledali milijoni ljudi. Več sto milijonov, če smo bolj natančni.

os-varekai-review-orlando-matthew-j-palm-20140905

”Več kot 100 milijonov ljudi je videlo predstave Cirque de Soleila in zato je najverjetneje več kot 100 milijonov različnih opisov njihovih lastnih izkušenj. Želimo ustvariti eskapistično obliko zabave za nekaj ur in tako poskusimo z gledalci ustvariti emocionalno vez skozi umetništvo, glasbo, osvetljavo in dih jemajočim človeškim nastopom.”

-Guy Laliberté

MOJE OČI, MOJA UŠESA

Sem ljubiteljica Youtuba. Še več, to je moj mali kotiček, ki zame skriva vedno nekaj novega in vznemirljivega, zgolj s klikom miške. Vendar pa kljub temu nihče ne more, niti jaz, zanikati, da je treba nekatere stvari izkusiti v živo. Koncert najljubšega rock benda, tisti zadnji korak, ki je potreben, da se povzpneš na vrh Triglava, najvišji vrtiljak, ki ti požene vso kri po žilah, in pa Cirque du Soleil. Če imamo možnost svoje prenatrpane vsakodnevne misli za kratek čas odpeljati v čarobno deželo plesnih virtuozov, prelepih melodij in koreografije, ki ji ni nikjer drugje enake, zakaj je ne bi izkoristili?

KOT IZ PRAVLJICE

Beseda Varekai (ver·ay·’kie) v romskem jeziku ciganov, popotnikov univerzuma, pomeni ‘kjerkoli’. Produkcija, ki jo je režiral Dominic Champagne, se pokloni nomadskim dušam, duhu umetnosti cirkuške tradicije in vsem tistim, ki z neskončno strastjo iščejo pot, ki vodi v Varekai.

23733_re1_2830_original

”V globinah gozda na vrhu vulkana obstaja čudovit svet, kjer je vse mogoče. To je Varekai … Z neba se spusti osamljeni mladenič in zgodba se lahko prične. V meglicah čarobnega gozda se pred njim odpre pisan svet, prežet s fantazijskimi bitji. Mladi mož odleti v nepozabno dogodivščino, na kateri spoznava čudesa ter skrivnosti sveta in uma.”

_____

Zagotovite si torej svojo vstopnico za neverjetno predstavo, ki se bo v ljubljanski dvorani Stožice odvijala 14. , 15. in 16. oktobra 2016. Vstopnice za enkratno življenjsko doživetje so na voljo na  www.cirquedusoleil.com, Eventim.si in na vseh prodajnih mestih Eventima. Cena vstopnic že od 35,00 €.

Predstavo Varekai v izvedbi Cirque du Soleil si lahko ogledate v terminih:

 

Petek, 14.10.2016 | 20:00

Sobota, 15.10.2016 | 16:30

Sobota, 15.10.2016 | 20:00

Nedelja, 16.10.2016 | 16:30

 

“Kdorkoli usmerja svoj notranji duh za umetnost, je umetnik. Cilj je, da svoje lastno življenje spremenimo v umetnino.”

― Henry Miller

koncna