VOKALNI SPEKTAKEL NA SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK  

Prav na slovenski kulturni praznik se obeta eden norih glasbenih spektaklov v Sloveniji. Prvič v zgodovini bodo napreč skupaj nastopili izjemni Uroš Perić in vrhunska zasedba Perpetuum Jazzile. Slikovito poimenovan koncert – Vokalni spektakel – bo gostila koprska Bonifika v četrtek, 8. 2. 2018, ob 19.00. Na koncertu boste lahko slišali nastope obeh izvajalcev, znanih tako pri nas kot tudi v tujini, z vrhunskima repertoarjema, sledi pa še veliko glasbeno presenečenje! 

image004

PERPETUUM JAZZILE

XL vokalna skupina Perpetuum Jazzile je največja slovenska pop in jazz vokalna zasedba. Ustanovljena je bila leta 1983 pod vodstvom Marka Tirana, takrat še pod imenom Gaudeamus.perpetuum Repertoar Perpetuum Jazzile predstavlja atraktivni izbor vokalne jazzovske in popularne glasbe. Večinoma a cappella, občasno pa tudi s spremljavo vrhunskih jazz instrumentalistov se repertoar Perpetuum Jazzile razteza od brazilske bossa nove, swinga in close harmony stila vse do (z jazzom bolj posredno povezanih) funka, gospela in popa. Poslušalcu ponuja privlačen splet vokalnih jazzovskih harmonij in izrednih ritmov, dotakne pa se jih tudi z odličnimi solisti, sproščenostjo in mladostnim žarom. Glasba Perpetuum Jazzile, ki jo najbolje predstavlja zadnji album »Africa«, poslušalca neizogibno napolni z vokalno ekstazo. Album je bil v prvem tednu februarja 2010 po meritvi radia Val 202 in revije Stop najbolje prodajani CD-album v Sloveniji, naslovna skladba pa je v živi izvedbi v letu 2009 poskrbela za izjemen mednarodni preboj skupine in je absolutni rekorder po gledanosti slovenskih videov na svetovnem spletu. Zanjo so marca 2010 prejeli viktorja za posebne medijske dosežke. Njena popularnost pa je z leti le naraščala, tako pri nas kot tudi v tujini. Danes je njihov glasbeni mentor Peder Karlsson.

IMGL1048srednja 

UROŠ PERIĆ 

Uroš Perić je svojo glasbeno pot začel leta 2004. Njegove priljubljene glasbene zvrsti so soul, jazz, blues. Uroš je svetovni rekorder po številu izvedenih nastopov, posvečenih Rayju Charlesu, za njim je že skoraj 400 nastopov v 20 državah na treh celinah (Evropa, S. Amerika – ZDA, Afrika). 

Dela z različnimi instrumentalnimi zasedbami, večinoma pa s svojim kvartetom. Pogosto je gost big bendov v Sloveniji, še več pa v tujini. Njegove nastope večkrat oplemenitijo tudi tri izvrstne pevke, »Perlete«.

Nastopal je z mnogo slovečimi glasbeniki, kot so Ernie Watts, Diane Schuur, Michael Abene, Duško Gojković, Tony Horowitz in mnogi drugi.

Do zdaj je izdal 18 zgoščenk, od tega sedem v Nemčiji, sedem v Sloveniji, eno v Franciji, dve v Švici in eno v ZDA, vse z veliko njegove avtorske glasbe. 

Ne zamudite tega izjemnega spektakla. Vstopnice so že na voljo na www.eventim.si in na vseh njihovih pooblaščenih prodajnih mestih. Vstopnice lahko kupite tudi z vašo najljubšo kartico GOODLIFE DINERS CLUB.

_________________

POENOSTAVITE ŽIVLJENJE S KARTICO GOODLIFE DINERS CLUB!

Obročno odplačevanje in nakupovanje:

 doma
 v tujini
 preko spleta

Screen Shot 2018-01-11 at 4.08.03 PM

 

________________

PREBERITE ŠE: