Mednarodni premijski teden mode MBFWLJ je že petič odprl svoja vrata. Vse se je začelo s plesom luči po prostoru v mračnem, misterioznem vzdušju, medtem ko so pisto zavzeli Nezemljani. Za trenutek se je zdelo, da smo se vsi navzoči znašli v epizodi Vojne zvezd. Izjemni modni performans je napovedal slikoviti konec tedna z modnimi presežki in glasbenimi posladki, obiskovalci pa poleg tega niso skrivali navdušenja nad scenografsko zasnovo dvorane Kocka na Gospodarskem razstavišču, kjer sta v prostoru dominirala dva Mercedesova starodobnika. 

Na uvodnem večeru MBFWLJ je bila podeljena že tretja mednarodno priznana strokovna nagrada Mercedes-Benz Fashion Award, ki je tokratni zmagovalki poleg denarne nagrade prinesla tudi predstavitev lastne kolekcije na prihodnji ediciji MBFWLJ in sodelovanje z uveljavljeno blagovno znamko Lee Cooper, ki je na voljo v blagovnici Maxi in prodajalnah Modiana.

 MERCEDES-BENZ FASHION AWARD

MBFWLJ_DAY1_dogajanje_web-68

Strokovna žirija pod vodstvom Nataše Peršuh je slavnostno razglasila prejemnico tretje mednarodne strokovne nagrade Mecedes-Benz Fahion Award. To je postala Tjaša Zalar.

Tokrat se je za prestižno nagrado potegovalo rekordno število kandidatov, žirija pa je izbrala deset finalistov. Ob zmagovalki Tjaši Zalar, ki ustvarja moško modo, je posebno priznanje strokovne žirije osvojila Cilka Sadar, priznanje žirije sta osvojili tudi Živa Červek in Sonja Tomič.

GOLOBICA, JAJCE IN SONCE

Okrogle mize, predavanja in govori so sestavni del platforme Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana in tako tudi tokrat na oktobrsko edicijo prihajajo zanimive teme in gostje. Danes bo Aljoša Bagola, izvršni kreativni direktor agencije Pristop, gostil Oskarja Kogoja, mednarodno nagrajenega umetnika in prejemnika Prešernove nagrade, ki je za Zlatarno Celje zasnoval novo kolekcijo srebrnega nakita Skrivnosti. Oskarjeve tri izjemne forme: golobica, jajce in sonce so dobile nova življenja.

MBFWLJ_DAY1_dogajanje_web-27

 MODNA ZGODBA S PONYJEM IN PRVO PREJEMNICO MBFA, SARO VALENCI

Modna oblikovalka in prva prejemnica Mercedes-Benz Fashion Award, Sara Valenci, je pripravila reinterpretacijo verjetno najbolj prepoznavne oblike kolesa. Stilski in funkcionalni dodatki obsegajo vzvratno ogledalo, novo krmilo in ročke, sedež, stilsko zaznamovane artistične dodatke ter ujemajočo nakupovalno vrečo // tote bag // in majico.

Danes zvečer na modno brv #MBFWLJ prihajajo Izadora Verlič, Natasa Persuh, IVANMAN, Draž, Cliché, SENS, Akultura, Peter Movrin, kasneje pa se bo Gospodarsko razstavišče prelevilo v pop up festival #Kurzschluss, kamor v goste prihajajo Sladica // DJ Zeds, DJ Goce //.

__

PREBERITE ŠE: