Ko se poletje bliža koncu, je najboljša tolažba prav tole – nutellin cheesecake. Leaneen je izbrala pravo sladico ob pravem času. Kaj bi s sladoledom. Tega je bilo že dovolj. Zdaj je čas za nutello, ali še bolje, za nutellin cheescake. In to brez peke. Mmm …
NUTELLIN CHEESECAKE
Količina sestavin je za premer 18–20 cm.
Piškotna podlaga:
- 220 g ameriških piškotov (cookies)
- 80 g masla
- 2 žlici nutelle
Opomba: Uporabila sem ameriške piškote s čokoladnimi kapljicami in lešniki. Če jih v trgovini ne najdete, lahko uporabite maslene ali čokoladne piškote in manjši del piškotov nadomestite z mletimi lešniki.
Postopek priprave piškotne podlage:
- Piškote zmeljemo v drobtine.
- Dodamo jim stopljeno maslo in nutello.
- Vse skupaj dobro zmešamo v enotno zmes.
- Na dno okroglega tortnega pekača damo peki papir.
- V notranjost pekača namestimo acetatno folijo, ki bo preprečila prijemanje kreme na obod.
- Piškotno zmes dobro potlačimo na dno pekača in damo v hladilnik, da se med pripravo kreme malo strdi.
Nutellina cheesecake krema:
- 400 g kremnega sira Philadelphia
- 370 g nutelle
- 50 g sladkorja v prahu
Opomba: Za najboljši približek cheesecaku moramo uporabiti kremni sir Philadelphia (ali vsaj kakšen drug slan kremni sir). Če uporabimo mascarpone, okus ne bo enak.
Postopek priprave nutelline kreme:
- Kremni sir s sladkorjem v prahu razmešamo s pomočjo električnega mešalnika.
- Sladkor se mora stopiti in dobiti moramo popolnoma kremasto teksturo.
- Nato dodamo še nutello in mešamo, dokler nimamo enotne kreme.
- Pekač s piškotnim dnom vzamemo iz hladilna in vanj nadevamo nutellino kremo.
- Kremo poravnamo in pekač vrnemo v hladilnik.
- Najbolje bo, da ga v hladilniku pustimo čez noč, da se krema dobro strdi.
- Naslednji dan ga po želji še dekoriramo in nato postrežemo.
>>>>>
NINA KASTELIC je študentka in strastna umetnica v kuhinji. V njenem blogu LEANEEN najdete čudovite slaščice, ki vas spravijo v dobro voljo, že če jih samo gledate. Prisega na pristnen, znan in domač okus jedi. Zelo pomembno pa ji je tudi ohranjanje več kot 50 let starih babičinih receptov.
________________
Vsa kulinarična razvajanja vam rada uresniči tudi Goodlife Diners Club kartica:
__________
NOVO!!!
Brezplačno si naloži ali prelistaj posebno kulinarično edicijo GOODLIFE MLJASK.
Izbrane restavracije in slastni recepti – vse v eni ediciji.
____________