MESTO SPREMEMB

Kdor si želi spremembe, potuje v Linz. Unesco City of Media Arts navdušuje s svojim edinstvenim vzdušjem ob Donavi, z medijsko umetnostjo in živahno kulturno sceno, ki bo na vas vsekakor pustila močan vtis.

Ladja nad strehami, hitra kariera umetnika grafitov, izlet v druge galaksije ali šola neubogljivosti − Linz preseneča, navdušuje in spreminja svoje obiskovalce, vedno v pozitivno smer. Unesco City of Media Arts vabi svoje obiskovalce, da preizkusijo nekaj novega in pri tem prekoračijo svoje meje. Nobeno drugo mesto v Avstriji ni v preteklih letih doživelo tako nezanemarljivega preobrata. Ne le ljudje v Unesco City of Media Arts, za novosti je odprto tudi mesto kot celota, saj se nahaja v obdobju doživljanja nenehnih sprememb. Nove impresivne gradnje zadnjih 15 let, kreativnost na vsakem koraku in Linz kot prestolnica kulture v letu 2009 so povod za nenehno osredotočenost v prihodnost. Danes navdušuje Linz z živahnim mestnim središčem in z urbanim vzdušjem ob Donavi, z edinstveno medijsko umetnostjo v muzejih ter z visoko cenjenimi inscenacijami v hišah glasbe.

Odkrijte umetnost medijev

Potopite se v prihodnost v centru Ars Electronica.

Kdor si želi ogledati prihajajoče iznajdbe, bo obiskal center Ars Electronica. V muzeju prihodnosti se sreča vodilna tehnološka miselnost z vizionarji medijske umetnosti. Moderna zgradba, ki leži neposredno ob Donavi, navdušuje z razstavami na temo umetnosti, tehnologije in družbe. Tukaj lahko obiskovalci eksperimentirajo, odkrivajo in postanejo sami raziskovalci.

Galerija Mural Harbor

Soustvarjajte umetnost grafitov v industrijskih pristaniščih.

Postanite umetnik grafitov sredi industrijskega območja. To vam omogoča galerija grafitov Mural Harbor v Linzu. Na industrijskih zgradbah, ki merijo v višino do 40 metrov, je v preteklih letih nastalo več kot 100 barvitih umetniških del. Po turi s čolnom skozi pristanišče, se tako lahko obiskovalci udeležijo hitrega tečaja barvite umetnosti grafitov.

Foto: Linz Tourismus


_____________

 

_________________

Če si že tukaj, preberi še…