Pred leti sem mislila, da se mi bo popolnoma zmešalo. Bila sem pod stresom, neprijetne misli so se mi pretakale po glavi iz dneva v dan in bila sem prav izčrpana. In če me je kdo vprašal o situaciji, s katero sem se soočala, sem ponovno zašla v kaos. Miselni in zato tudi čustveni. Morala sem se popolnoma umiriti in ponovno najti sebe.

NAPOVEDOVANJE PRIHODNOSTI

Vedela sem, da so moje misli in prepričanja o dani situaciji in ljudeh samo hipoteze, ki jih ta trenutek obravnavam, kot da sem jih že potrdila. Kot da 100 % držijo. In da predstavljajo realnost in popolno resnico. Posledica tega je bila, da sem začela napovedovati prihodnost. To je izgledalo nekako takole: Če rečem in naredim to, se bo zgodilo to in to, če tega ne naredim, se bo zgodilo to in to. In ker nič od tega nisem želela narediti, sem samo ostala v kaosu, s svojimi prepričanji, ki so me obremenjevala, saj sem se bala prihodnosti, ki sem jo sama napovedala (ampak saj veste, da tudi tiste najbolj izkušene vedeževalke ne napovedo vedno pravilno?) s pomočjo mojih hipotez. Tako sem spet ostala v čustveni zmedi. In s strahom, kaj si bodo drugi mislili (misli sem  že prepoznala, ker sem dobila vmes še eno zelo dobro sposobnost: branje misli), če poslušam samo sebe in naredim vsaj en korak. Prvi korak, ki me bo osvobodil te čustvene zmede.

Neal Donald Walsh v Ljubljani

 

KDAJ POTREBUJEŠ PSIHOTERAPEVTSKO POMOČ?

Verjetno ste se kdaj v podobni situaciji in čustvenem stanju znašli tudi vi.  Večini ljudi se to dogodi za kratek čas in je takšno stanje glede na današnji stil življenja popolnoma normalno. Ampak potem čez nekaj časa to stanje mine, saj le naredijo prvi korak, se pogovorijo sami s seboj ali s prijateljem in se odločijo za drugačen pogled in delovanje. Nekateri ljudje pa se lahko znajdejo v veliki stiski, saj je takšno stanje v življenju za njih konstantno. To so ljudje, ki imajo tesnobne motnje, depresijo in obsesivno kompulzivno motnjo. Ti potrebujejo psihoterapevtsko pomoč.

…..

Sanja Kranjc

Kaj pa lahko naredimo mi, ko se znajdemo v takšnem stanju preberite, v Sanjinem razmišljanju.

_____________

Sanja Kranjc

Sanja Kranjc

SANJA KRANJC je strokovni vodja zavoda Amasia. Dela tudi kot prostovoljka v društvu Projekt Človek, kjer pomaga ljudem, ki so svojo stisko utiševali na napačen način. Predava teme, ki so povezane z odnosi, komunikacijo, vzgojo, razlikami moškimi in ženskami ipd, ter o stvareh, ki jih želi imeti vsak čimveč v našem življenju – sreča, pozitivnost, veselje, hvaležnost. Obiščite njeno stran LJUBEČI ODNOSI.

________________

zavarovanje

________________

Ker si že tu, preberi še tole …