Kot da je nekaj v zraku, klasični vonj poletnih noči. Občutek, ki ga lahko dobimo le ob morju, ob glasbi, ob dobri družbi. Tradicionalni čas sprostitve, kjer je vsak mesec poln druženj in zabav, skoraj vsak večer pa se hladimo na kakšnem dogodku. Razen če ste vi tisti, ki organizirate dogodek. V tem primeru lahko zabava predstavlja stres in bolj malo dejanske sprostitve. Kako pa sploh organizirati edinstveno poletno zabavo za svoje sodelavce, bližnje in kaj mora ta vključevati? Grega Antolin, strokovnjak za organizacijo enkratnih dogodkov in direktor podjetja Promotiva, nam je orisal ozadje industrije »dobrih žurov«.

Grega Antolin

DOGODKI Z RDEČO NITJO NAJBOLJ OSTANEJO V SPOMINU

Kako narediti najboljši dogodek čez poletje?

Najprej moramo imeti odlično poletno lokacijo, zanimive »igrače za odrasle« in kakovostno hrano ter pijačo. To so v bistvu tri glavne zahteve za dobro zabavo. Ljudje smo vedno bolj osredotočeni na izkustva. Katere zabave se boste spomnili čez deset let? Tiste, kjer so postregli z odlično rižoto, ali tiste, kjer so vsi sodelavci nosili božične čepice? Zagotovo slednje.

Kaj morajo vključevati privatne zabave?

Pri tovrstnih zabavah se ljudem običajno ne da ukvarjati z malenkostmi. Te malenkosti so po navadi ravno prej omenjene igrače oziroma dekoracija prostora za tematske zabave.

Kako pa izgleda tipična tematska zabava?

Običajno naročnik že izpostavi, v kateri smeri bi želel, da poteka zabava. V nasprotnem primeru pa mu mi predlagamo temo in potem se dobesedno vse navezuje na to temo. Če želi zabavo, kjer se vse navezuje na primer na ananas, bo vse v obliki in barvi ananasa. Pri izvedbi same teme ni potrebno pretirano komplicirati ali se zatekati k blazno ekstravagantnim rešitvam. Dogodki, ki imajo rdečo nit, nam namreč veliko bolj ostanejo v spominu, saj nas zaznamuje izkušnja povezanosti.

Dogodki, ki imajo rdečo nit nam namreč veliko bolj ostanejo v spominu, saj nas zaznamuje izkušnja povezanosti.

DRESS CODE JE BOLJ LAHKOTEN

Nekaj nasvetov za poslovni dogodek poleti?

Pri poslovnih dogodkih poskušamo narediti temo čim bolj lahkotno, zabavno. Čim bolj je tema dostopna in lahkotna, bolj se obiskovalci vključijo v dogajanje, sprostijo. Vsekakor je pomemben izbor glasbe (DJ, radio). Hrana, dekoracija in igrače, ki pripomorejo k temu, da se nekaj dogaja, da ljudje niso prepuščeni sami sebi. Tudi ljudje so bolj sproščeni, ker so v nekem zunanjem okolju, dress code je bolj lahkoten in več je poudarka na samem druženju. V zimskem času so običajno najprej konference in potem sledi zabava, poleti pa je bolj aktualno druženje v naravi. Takrat se ljudje tudi drugače družijo, razmišljajo, povežejo.

Na kateri zabavi ali dogodku ste se vi najbolje počutili, najbolj uživali in zakaj?

Eden boljših dogodkov mi je bil Goodlife Private Sale v Mariboru. Je pa prav vsak dogodek zase unikaten, vsak ima svoj čar.

Goodlife private sale dogodek

Katere zanimive igrače za zabave in dogodke ponujate vi?

Za poletje je trenutno najbolj priljubljen Mash Machine, ker glasba povezuje ljudi. S sodelavci lahko tekmujete med sabo. Lahko imate nastop. Pripravite DJ-bitke. Igrate družabne igre. Pravzaprav vse, kar vam dovoli domišljija. In če to ni dovolj, ga lahko oblečete še čisto po svoje, da bo sovpadal s tematiko zabave.

 

______________

Če si že tu, preberi še …