Na OI v Sočiju je Peter Prevc osvojil dve kolajni, srebrno na srednji skakalnici in bronasto na veliki. Odtlej se je zanj veliko spremenilo.

Posegel je po zvezdah in se spustil tudi na veliko trdnejša tla. Zmagovalcu svetovnega pokala 2015/16 zadnji dve zimi ne gre po načrtih, a številni še vedno upajo in verjamejo, da se bo na tekmi oziroma tekmah sezone prikazal v najboljši luči. Kako pa sam pričakuje tokratne olimpijske igre, pa si preberite v spodnjem intervjuju.

S Petrom se je pogovarjala Saša Verčič.

 

KDAJ SE ZAVEŠ VELIČINE DOGODKA

Za vami so igre v Vancouvru in Sočiju, ki si ne bi mogle biti bolj različne. V Kanadi ste bili stari komaj 17 let in se niste zavedali veličine dogodka, kaj igre sploh pomenijo, v Sočiju ste bili eden naših junakov s kar dvema kolajnama …

Da, Vancouver se je »zgodil« zelo na hitro, avgusta sem bil še član mladinske reprezentance, konec septembra sem začel trenirati z reprezentanco A, potem sem začel kar nastopati v svetovnem pokalu, prišla je novoletna turneja, mladinsko svetovno prvenstvo … In potem OI, 7. mesto, ki se mi je zdelo nekaj povsem normalnega, v smislu, dobro sem skočil in sem bil sedmi. Ko se pozneje ozreš nazaj, vidiš, da ni ravno tako preprosto, še zdaj je težko skočiti na 7. mesto. Takrat se je kariera začela lepo vzpenjati, Soči je bil štiri leta pozneje, ko sem že skakal na stopničke. Vedeli smo, da lahko tudi na igrah, čeprav na treningu še ni nič kazalo na to, na tekmi pa se je vse odlično poklopilo.

“Žal se občutkov in tudi marsikaterega dogajanja iz preteklosti bolj slabo spomnim. Je pa dejstvo, da bi bil bolj živčen pred igrami, če bi bile te lani, kot sem letos.”

Se spomnite, kako ste sprožili pravi val slovenskih kolajn, saj je bila vaša prva?

Ne vem, če je bilo to zaradi mene ali je bilo pač naključje, ker so skoki vedno na sporedu povsem na začetku olimpijskih iger. Če bi bil to tek ali biatlon, pa bi val bržčas sprožili drugi.

Verjetno so občutki zdaj in pred Sočijem povsem različni?

Žal se občutkov in tudi marsikaterega dogajanja iz preteklosti bolj slabo spomnim. Je pa dejstvo, da bi bil bolj živčen pred igrami, če bi bile te lani, kot sem letos, čeprav sem imel v prejšnji sezoni boljše rezultate. Pred Sočijem sem vedel, da se lahko marsikaj zgodi, bil sem miren in prepričan, da je od skokov odvisno, kaj se bo zgodilo, ne od besed.

>>>>>>>

Celotni intervju Saše Verčič s Petrom Prevcem, med drugim tudi o tem, da je kljub ostalim kolegom iz reprezentance še vedno on adut za kolajno in zakaj je medalja iz Sočija zanj obremenitev, preberite na DELO.SI, kjer ves čas olimpijskih iger lahko spremljate aktualna dogajanja na ZOI 2018.

Spored nastopov smučarjev skakalcev na ZOI, pogled v ekipo slovenske reprezentace in natančni shemi skakalnic pa si lahko pogledate TUKAJ.  

 


_________________

STE PRIPRAVLJENI NA ČAR LJUBEZNI?

Ljubezen je eno najčarobnejših občutenj, tako kot so v svetu kozmetike najčarobnejši izdelki dišave. Izberite tisto, ki bo vam ali vašim ljubljenim pričarala pravcato ljubezensko pravljico …

Akcija traja do 15. 2..

_________________

Ker ste že tu, preberite še tole …