Foto: Eurovision Kijev

Portugalec Salvador Sobral, katerega pesem spominja na prve evrovizijske šansone iz 50-ih let prejšnjega stoletja, je s svojim edinstvenim in netipičnim nastopom izrazil svežo drugačnost. Morda je to znak, da se vračamo na začetek, ko sta bili preprostost vizualnega učinka in glasovna mogočnost edini pravi recept za uspeh. Na kratko, glavno sporočilo letošnjega zmagovalca je preprosto. Manj je definitivno več.

NI BILO PRESENEČENJE

Prav hitro je bilo očitno, da bomo naslednje leto Evrovizijo spremljali v portugalski obmorski prestolnici, saj nismo bili niti še na polovici točkovanja, pa je Sobral že vodil za več kot 60 točk. Tudi vse stavnice so kazale na Portugalsko.

21e04d17c3410224501222e25914c105

”Pel bom z vsem srcem,” je že pred začetkom finalnega nastopa obljubil letošnji zmagovalec in dodal, da je nastop na Evroviziji zanj odlična priložnost, saj lahko tako svoje občinstvo razširi izven portugalskega glasbenega mehurčka.

Drugouvrščen Bolgar s koreninami v Evropi in Aziji je s 17. leti najmlajši letošnji tekmovalec. Kljub najbolj nehvaležnem mestu pa verjamemo, da bomo letos vseeno njegovo čudovito pesem še velikokrat slišali po radiu.

Če vam Evrovizije ni uspelo spremljati, lahko tukaj slišite zmagovalno pesem:

__________

Kako pa se je Omar Naber pripravljal na letošnjo Evrovizijo, preberite tukaj.