Z ROBA VESOLJA NA GOVORNIŠKI ODER NA SOFu

Letošnji Slovenski oglaševalski festival (SOF) bo gostil nekaj izjemnih gostov, ki bodo zagotovo zanimali tudi širšo javnost, ne samo tisto povezano z oglaševanjem. Osrednji gost festivala, ki bo potekal v hotelu Kempinski Palace v Portorožu 11. in 12. aprila, bo Felix Baumgartner, pilot in rekorder v eksremnem padalstvu.

Felix Baumgartner

 

FELIX BAUMGARTNER – PRVI ČLOVEK, KI JE SAMOSTOJNO PREBIL ZVOČNI ZID

Felix bo prvič v Sloveniji spregovoril o svojem famoznem skoku z roba vesolja. Podrl je številne svetovne rekorde v BASE skokih in je pomemben zagovornik neprofitne organizacije Wings for Life Spinal Chord Research Foundation, leta 2012 pa je v okviru projekta Red Bull Stratos skočil s stratosfere in kot prvi človek samostojno prebil zvočni zid.

KDO ŠE PRIDE V PORTOROŽ?

Tekom dveh festivalskih dni bodo še svoje zgodbe, znanje, ideje in izkušnje delili številni domači in mednarodni strokovnjaki, skupno okrog 40 govorcev iz Slovenije, Amerike, Nizozemske, Srbije, Španije in Velike Britanije. Kongresni program letos, kot se za temo pritiče, še več prostora namenja vsebinam, ki se osredotočajo na medije, kot bo tudi okrogla miza Meje in odgovornosti aktivne uporabe družbenih in tradicionalnih medijev, ki jo bo vodil Peter Frankl. 

28. SOF v četrtek, 11. aprila ob 10.00 z resno ‘zajebancijo’, kot opisujeta delo na radiu, otvarjata Denis Avdić in Nik Goodman. Voditelj jutranjega programa in mednarodni svetovalec iz Velike Britanije, ki dela z medijskimi hišami in osebnostmi po vsem svetu, v Sloveniji pa ekskluzivno z Radiom 1 (Infonet Media), se bosta pogovarjala o tem, kako resen posel je zabava.

MEDIJSKI GIGANT IN ULIČNI CNN

V Portorož prihaja Mark Adams, podpredsednik in vodja inovacij pri VICE, ki ga je Fortune opredelil kot »več milijard dolarjev težkega giganta na področju medijev za mlade« Fast Company ga opisuje kot »ulični CNN«, Forbes pa mu je podelil naziv »najinovativnejšega podjetja v medijskem svetu«. The Guardian je Marku kot posamezniku, ki spreminja svet in pomaga pospeševati ekonomsko rast, podelil priznanje »Star of Tech City«, uvrščen je na seznam »Silicon Global 60 Tech Enterpreneurs«, Evening Standard ga je umestil na seznam »Most Influental Londoners«, The Sunday Times na »Top 500 people in Britain«, njegove dosežke pa je zaokrožila uvrstitev na »Debretts Top 10 Digital List«. Mark bo predstavil kult ekstremnih inovacij, dramatičen in zmogljiv sistem, ki popelje razmišljanje o inovacijah na povsem novo, včasih celo zastrašujočo raven, ki podjetjem omogoča, da zelo hitro dosežejo skoraj vsak zastavljen cilj.

Mark Adams

NAJBOLJ ISKANI GRAFIČNI OBLIKOVALEC NA GOOGLU

Na povabilo ustanovitelja Creative Mornings Ljubljana, Gregorja Žaklja, na SOF prihaja na Googlu najbolj iskani grafični oblikovalec v zgodovini, David Carson. Svetovno združenje za oblikovanje AIGA je zapisalo, da je Carson spremenil grafično oblikovanje v kulturno silo in medij z lastno obliko in smerjo, Apple ga je označil kot “pionirja z močnim vplivom”, Creative Review ga je poimenoval “umetniški direktor tega obdobja”, Steven Heller iz New York Timesa je dejal, da je David “pomembno vplival na generacijo, ki je sprejela tipografijo kot ekspresivni medij”, Newsweek pa je o njem zapisal, da je “spremenil javno podobo grafičnega oblikovanja”.

David Carson

IGRIČARSTVO

Simon Wilkinson je umetnik in kurator, ki deluje na področjih igričarstva oziroma »gaminga«, navidezne resničnosti, umetne inteligence, obogatene resničnosti, elektronske glasbe ter na področju predstavitev v živo in na spletu. Razstavljal je v muzejih kot je Tate Modern, samo v zadnjih treh letih pa s svojimi deli obiskal kar 6 kontinentov in 25 držav. Cineuropa Magazine je Simona označil kot »eno izmed najbolj vidnih evropskih imen na področju navidezne resničnosti«.Simon bo govoril tudi o tem, kako igričastvo osrečuje posameznika in mu daje občutek izpopolnjenosti ter kako so tovrstne igre dobre za širšo družbo.

Še več gostov, predavanj in celoten program si lahko pogledate tule.

SOF

_______________

Če si že tu, preberi še…