Vanilija z jagodami

Dragi moški, je sploh lahko kaj bolj dragocenega kot to, da si vzamete čas in svoji najdražji z ljubeznijo pripravite tole sladico za valentinovo? Očarali jo boste. 

Drage dame, to je tudi vaša priložnost. Ne glede na to, ali je vaš izbranec sladkosned ali niti ne preveč, ta sladica je popolna. Lahka, sadna in ravno prav sladka. 

Sladka mojstrovina izpod rok Leaneen.

Sestavine za vanilijevo kremo:

  • 500 ml mleka
  • 4 rumenjaki
  • 1 vanilijev strok
  • 40 g jedilnega škroba
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 4 žlice ruma
  • 100–150 ml stepene sladke smetane

Sestavine za jagodni pire:

  • 200 g zmrznjenih jagod
  • 2–3 žlice sladkorja
  • 2 žlici vode

Postopek priprave vanilijeve kreme:

  1. Vanilijev strok po dolžini prerežemo na pol in z manjšim nožem ven postrgamo semena.
  2. Rumenjake zmešamo s sladkorjem, jedilnim škrobom, rumom in vaniljevimi semeni. Po želji lahko rum tudi izpustimo.
  3. Dodamo še 50 ml mleka in dobro zmešamo v enotno zmes brez grudic.
  4. V preostalo mleko damo izdolbljen vanilijev strok in kuhamo do vretja.
  5. Ko mleko zavre, odstranimo strok.
  6. Eno zajemalko vročega mleka dodamo jajčni zmesi, premešamo in nato vse skupaj zlijemo v vrelo mleko.
  7. Kuhamo še približno 5 minut na srednje močnem ognju in zraven ves čas mešamo z metlico, da se zgosti.
  8. Kuhano vanilijevo kremo pokrijemo s prozorno folijo za živila, da se ne naredi skorja, in ohladimo v hladilniku.
  9. Kremo pred serviranjem v kozarce zmiksamo z mešalnikom, da postane gladka in kremasta.
  10. Nato narahlo z lopatko primešamo še stepeno sladko smetano. Količina je odvisna od tega, kako gosto vanilijevo kremo želimo.

Priprava jagodnega pireja:

  1. Za pire lahko uporabimo sveže ali zamrznjene jagode. V tem delu leta priporočam zamrznjene.
  2. Skupaj s sladkorjem in dvema žlicama vode damo jagode v kozico in kuhamo do vretja.
  3. Ko zavrejo, zmanjšamo moč ognja in kuhamo še nekaj minut, da se pire zgosti.
  4. Med kuhanjem jih s paličnim mešalnikom ali tlačilko zmečkamo.

Sestavljanje sladice v kozarcu:

  1. Na dno kozarca damo ohlajen jagodni pire.
  2. S pomočjo dekorirne vrečke nabrizgamo vanilijevo kremo.
  3. Na vrh položimo kose svežih jagod oz. okrasimo po svojih željah.

>>>>>>

NINA KASTELIC  je študentka in strastna umetnica v kuhinji. V njenem blogu LEANEEN najdete čudovite slaščice, ki vas spravijo v dobro voljo, že če jih samo gledate. Prisega na pristnen, znan in domač okus jedi. Zelo pomembno pa ji je tudi ohranjanje več kot 50 let starih babičinih receptov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


_______________

STE PRIPRAVLJENI NA ČAR LJUBEZNI?

Ljubezen je eno najčarobnejših občutenj, tako kot so v svetu kozmetike najčarobnejši izdelki dišave. Izberite tisto, ki bo vam ali vašim ljubljenim pričarala pravcato ljubezensko pravljico …

Akcija traja do 15. 2..

 

_______________

Vse sladke pregrehe vam rada uresniči tudi vaša Goodlife Diners Club kartica:

OGLAS JESEN

 

 

 

 

 

 

________________

Če ste že tu, preberite še tole …