Pomlad se je že razbohotila. Zato imamo za vas eno tako pravo osvežilno sladico. Višnje se bodo stopile v ustih ob krhki piškotni podlagi in božanski mileram kremi. Leaneen je pripravila zelo natančen recept, po katerem vam sladica ne more spodleteti.
Količina sestavin je za pekač premera 25 x 25 cm.
Piškotna podlaga:
- 250 g mletih maslenih piškotov (npr. Albert)
- 200 g masla
Postopek priprave piškotne podlage:
- Maslene piškote zmeljemo v drobtine in zmešamo skupaj s stopljenim maslom.
- Dno pekača obložimo s peki papirjem in nanj stresemo piškotno zmes.
- Z rokami ali s pomočjo tlačilke za krompir zmes potlačimo na dno pekača.
- Piškotno podlago damo peči za 5 minut na 150° C.
Mileram krema:
- 2 vanilijeva pudinga
- 600 ml mleka
- 140 g sladkorja
- 600 g milerama (ali kisle smetane)
- 500 g višenj
Postopek priprave mileram kreme:
- Od 600 ml mleka vzamemo 1 dcl in ga zmešamo z dvema vrečkama pudinga in sladkorjem.
- Vse skupaj dobro razmešamo, da dobimo zmes brez grudic.
- Preostalo mleko skuhamo in ko zavre, vanj zamešamo puding.
- Kuhamo še približno 3–5 minut, da se zgosti, in pri tem ves čas mešamo z metlico.
- Puding nato odstavimo s štedilnika in še v vročega zmešamo mileram.
- Mešamo tako dolgo, dokler ne dobimo homogene zmesi brez grudic.
- Kremo prelijemo po piškotnem testu in jo poravnamo.
- Na vrh v ravne vrste zložimo višnje, ki naj bodo skoraj ena zraven druge.
- Vse skupaj pečemo na 170° C približno 35–40 minut.
Višnjev preliv:
- 500 ml višnjevega soka iz kompota
- 2 vrečki preliva za torte
Postopek priprave višnjevega preliva: +
- Za pripravo preliva se držimo navodil na hrbtni strani embalaže.
- Obe vrečki višnjevega preliva zmešamo skupaj z nekaj žlicami vode in dobro zmešamo v zmes brez grudic.
- Preostali višnjev sok damo v kozico in zavremo.
- Ko zavre, kozico odstavimo, vmešamo pripravljeno mešanico preliva za torte in ob mešanju ponovno zavremo.
- Nato kozico odstavimo, eno minuto ohlajamo in višnjev preliv polijemo po še vročih mileram rezinah.
- Višnjeve mileram rezine čez noč postavimo v hladilnik, da se dobro strdijo in ohladijo.
>>>>>>
NINA KASTELIC je študentka in strastna umetnica v kuhinji. V njenem blogu LEANEEN najdete čudovite slaščice, ki vas spravijo v dobro voljo, že če jih samo gledate. Prisega na pristnen, znan in domač okus jedi. Zelo pomembno pa ji je tudi ohranjanje več kot 50 let starih babičinih receptov.
_________________
Vse sladke pregrehe vam rada uresniči tudi Goodlife Diners Club kartica:
__________