Pomlad se je že razbohotila. Zato imamo za vas eno tako pravo osvežilno sladico. Višnje se bodo stopile v ustih ob krhki piškotni podlagi in božanski mileram kremi. Leaneen je pripravila zelo natančen recept, po katerem vam sladica ne more spodleteti. 

Količina sestavin je za pekač premera 25 x 25 cm.

Piškotna podlaga:

  • 250 g mletih maslenih piškotov (npr. Albert)
  • 200 g masla

Postopek priprave piškotne podlage:

  1. Maslene piškote zmeljemo v drobtine in zmešamo skupaj s stopljenim maslom.
  2. Dno pekača obložimo s peki papirjem in nanj stresemo piškotno zmes.
  3. Z rokami ali s pomočjo tlačilke za krompir zmes potlačimo na dno pekača.
  4. Piškotno podlago damo peči za 5 minut na 150° C.

Mileram krema: 

  • 2 vanilijeva pudinga
  • 600 ml mleka
  • 140 g sladkorja
  • 600 g milerama (ali kisle smetane)
  • 500 g višenj

Postopek priprave mileram kreme:

  1. Od 600 ml mleka vzamemo 1 dcl in ga zmešamo z dvema vrečkama pudinga in sladkorjem.
  2. Vse skupaj dobro razmešamo, da dobimo zmes brez grudic.
  3. Preostalo mleko skuhamo in ko zavre, vanj zamešamo puding.
  4. Kuhamo še približno 3–5 minut, da se zgosti, in pri tem ves čas mešamo z metlico.
  5. Puding nato odstavimo s štedilnika in še v vročega zmešamo mileram.
  6. Mešamo tako dolgo, dokler ne dobimo homogene zmesi brez grudic.
  7. Kremo prelijemo po piškotnem testu in jo poravnamo.
  8. Na vrh v ravne vrste zložimo višnje, ki naj bodo skoraj ena zraven druge.
  9. Vse skupaj pečemo na 170° C približno 35–40 minut.

Višnjev preliv:

  • 500 ml višnjevega soka iz kompota
  • 2 vrečki preliva za torte

Postopek priprave višnjevega preliva: +

  1. Za pripravo preliva se držimo navodil na hrbtni strani embalaže.
  2. Obe vrečki višnjevega preliva zmešamo skupaj z nekaj žlicami vode in dobro zmešamo v zmes brez grudic.
  3. Preostali višnjev sok damo v kozico in zavremo.
  4. Ko zavre, kozico odstavimo, vmešamo pripravljeno mešanico preliva za torte in ob mešanju ponovno zavremo.
  5. Nato kozico odstavimo, eno minuto ohlajamo in višnjev preliv polijemo po še vročih mileram rezinah.
  6. Višnjeve mileram rezine čez noč postavimo v hladilnik, da se dobro strdijo in ohladijo.

>>>>>>

NINA KASTELIC  je študentka in strastna umetnica v kuhinji. V njenem blogu LEANEEN najdete čudovite slaščice, ki vas spravijo v dobro voljo, že če jih samo gledate. Prisega na pristnen, znan in domač okus jedi. Zelo pomembno pa ji je tudi ohranjanje več kot 50 let starih babičinih receptov.

 

 

 

 

 

 

_________________

Vse sladke pregrehe vam rada uresniči tudi Goodlife Diners Club kartica:

__________

Če si že tu, preberi še tole …