SKUPAJ ZA LEPŠE OKOLJE

Dejstvo je, da plastika in plastična ter preostala embalaža predstavlja vedno večji okoljski problem. S tremi enostavnimi koraki lahko vsak dan prispevamo k lepšemu okolju, hitro in enostavno.

In kateri so pravzaprav ti trije koraki?

  1. korak – ZMANJŠAJ
  2. korak – PONOVNO UPORABI
  3. korak – RECIKLIRAJ

Tudi pri podjetju HOFER se zavedajo, da lahko z majhnimi koraki optimizirajo embalažo in zato so oblikovali projekt »Embalaža na HOFER misiji: Zmanjšaj. Ponovno uporabi. Recikliraj.«, v okviru katerega so si zadali nekaj glavnih ciljev: 

  • ZMANJŠAJ: do konca leta 2025 bodo celotno količino embalaže izdelkov lastnih blagovnih znamk zmanjšali za 15% (sorazmerno s prodajo). Testno so tako pričeli s t.i. natural brandingom oz. laserskim označevanjem sadja in zelenjave, na primer BIO avokada, kjer uporaba embalažne folije ali nalepk ni več potrebna.

 

  • PONOVNO UPORABI: kot prvi večji slovenski trgovec že od začetka leta 2018 spodbujajo k (ponovni) uporabi trajnostne vrečke »Manj je v(r)eč« iz Fairtrade bombaža, hkrati v juniju 2019 iz prodaje umikajo plačljive klasične plastične vrečke.

 

  • RECIKLIRAJ: do konca leta 2025 bo vso embalažo izdelkov HOFERjevih lastnih blagovnih znamk mogoče 100% reciklirati. Veliko HOFERjevih PET plastenk že vsebuje reciklirane materiale, na primer tudi embalaža detergenta Tandil Eco je iz 100% recikliranega PET materiala.

 

________________