OSEBNI REKORD?

“S pustnim karnevalom za vogalom se zdi vodnik po Benetkah dokaj logična izbira. Prvič se mi je zato zgodilo, da januar sploh še ni bil pri koncu, jaz pa sem mesto na vodi obiskala že dvakrat. Mogoče pade nov osebni rekord?

Razloga, zakaj se Slovenci pustnega karnevala v Benetkah vedno radi udeležimo, sta vsaj dva. Glavni je seveda doživetje, drugi pa bližina samih Benetk. Ne vem, ali se tega zavedamo, ampak naša država ima res odlično lego. Blizu imamo namreč toliko zanimivosti.

O tem mestu na vodi je bilo napisanega že ogromno. Kaj torej novega odkriti? Ker vodniki klasičnih znamenitosti niso v moji domeni, najdem vedno kaj drugačnega, posebnega. Seveda ponavadi v povezavi z oblikovanjem in tudi tokrat ni nič drugače. Vodnik sem tematsko razdelila na dva dela in tale, prvi mi je še posebej ljub (seveda, poleg oblikovanja še šoping).

ŠTIRI NADSTROPJA MODNIH IN LEPOTNIH ZNAMK

Torej, v Benetkah enostavno ne moreš mimo mostu Rialto. Poleg Trga svetega Marka je to namreč ena najbolj označenih točk. In tam čez most, na levi strani, se nahaja T Fondaco dei Tedesci, zagotovo najlepša veleblagovnica v Benetkah. Stavba je impresivna, ena največjih in najbolj prepoznavnih v mestu. Njena prenova je trajala sedem let in je bila zaključena konec leta 2016, projekt prenove pa je zasnoval znani nizozemski arhitekt Rem Koolhaas. Sodobna veleblagovnica ponuja štiri nadstropja najboljših modnih in lepotnih znamk, čudovite ure in nakit. In čeprav cene žepu niso najbolj prijazne, je pravo doživetje že samo stopiti vanjo. V pritličju se sredi notranjega dvorišča nahaja čudovit bar in restavracija Amo, pogled pa se odpre na celotna štiri nadstropja, do vrha. Tam pa obiskovalca čaka češnja na vrhu torte. Stavba ima namreč čudovito razgledno ploščad, ki jo je mogoče obiskati brezplačno in ponuja dih jemajoče razglede na mesto – na Grand Canal, Rialto Bridge, vse okoliške stavbe in če je vreme lepo, se vidijo tudi Alpe. Ogled obvezen!

Stavba je bila pred kratkim na novo prenovljena in znotraj pogled ponovno najbolj pritegne notranje dvorišče. Tega je italijanski umetnik Felice Limosani obdal v svetlobno instalacijo, katere navdih je bil stavek Leva Tolstoja “If you want to be happy, be.”

Čisto blizu mostu Rialto, malo naprej od T Fondaco dei Tedesci se nahaja še ena lepa veleblagovnica. Trgovina Coin je tistim, ki kdaj zaidejo v Trst, najverjetneje dobro poznana. Veleblagovnica Coin Excelsior pa je nov format, ki svojo ponudbo klasičnih prodajaln Coin še nadgrajuje. In sicer s še bolj prestižnimi, a cenovno še vedno dosegljivimi znamkami oblačil, modnih dodatkov, nakita in kozmetike. V čisto zgornjem nadstropju se nahaja Coincasa, oddelek posvečen dodatkom za dom. Stavba je bila pred kratkim na novo prenovljena in znotraj pogled ponovno najbolj pritegne notranje dvorišče. Tega je italijanski umetnik Felice Limosani obdal v svetlobno instalacijo, katere navdih je bil stavek Leva Tolstoja “If you want to be happy, be.” (Če želiš biti srečen, bodi). Viseča, obračajoča se ogledala pa instalacijo še dodatno popestrijo, naredijo res poseben učinek.”

O celotnem vodniku preberi tukaj.

Izbirčnica je blog, v katerem Metka z vami deli svojo strast do oblikovanja in vsega lepega. Je vodnik po lepih predmetih, oblikovalskih znamkah, trgovinah/salonih z izbranim pohištvom in dodatki za dom. Našli boste tudi objave z zanimivih dogodkov, ki so povezani z dizajnom.

 

_________________________________

STE PRIPRAVLJENI NA ČAR LJUBEZNI?

Ljubezen je eno najčarobnejših občutenj, tako kot so v svetu kozmetike najčarobnejši izdelki dišave. Izberite tisto, ki bo vam ali vašim ljubljenim pričarala pravcato ljubezensko pravljico …

Akcija traja do 15. 2..

_________________________________

Če ste že tu, preberite še tole …