Morda smo malo pristranski, ampak lahko bi rekli, da je določena raven »računalniškega piflarstva« v letalstvu zelo pozitivna. Sploh, ko gre za zmanjšanje nelagodja na letih na dolge razdalje. Seveda obstajajo aplikacije, kjer lahko rezerviraš najboljši sedež, vendar pa je postavitev vseeno 2D.

LAHKO GA V CELOTI RAZIŠČETE

Dubajski Emirati so svet rezervacije letalskih sedežev popolnoma nadgradili z možnostjo ogleda tridimenzionalne, 360-stopinjske virtualne resničnosti vseh treh razredov dvonadstropnega Airbusa A380s. Lahko ga v celoti raziščete pred rezervacijo svojega sedeža ali pa, bodimo iskreni, samo za zabavo.

emirati
Na spletni strani ali aplikaciji Emiratov se lahko bodoči letalci gibljejo po hodnikih A380 in preverjajo različne konfiguracije sedežev, vse od nagnetenih sredinskih sedežu v ​​tretjem razredu do ekspanzijskih prvorazrednih apartmajev in tušev.

KUPCI POSEBEJ CENIJO VR-TEHNOLOGIJO

Tehnologija, ki jo je razvilo špansko podjetje Renacen, vam omogoča tudi, da raziščete kabine brez rok, le s pomočjo mobilnega telefona in slušalk za gledanje VR, kot je Google Cardboard.

»Veseli smo, da smo prvi letalski prevoznik na svetu, ki bo predstavil to vrhunsko spletno tehnologijo VR,« je dejal Alex Knigge, vodja komunikacije, trženja in blagovne znamke Emirati (digitalno).

»Prek naših testov uporabnosti smo ugotovili, da so kupci pri izbiri sedežev posebej cenili 3D-model 3D-sedežev in kabin.« Čeprav je VR-pogled trenutno mogoč le na A380, bodo Emirati izkušnjo razširili na celotno floto, vključujoči konfiguracije A380 in Boeinga 777.


_______________

Če si že tukaj, preberi še …