Revija Forbes je razkrila najbogatejše zvezdnike na svetu. Zapisali so, da nikoli ni bil boljši čas za poklic igralec ali podobne vrste zvezdnika, kot je to danes. Njihovi zaslužki letno narastejo tudi za 20 odstotkov.

Najboljših sto igralcev je v zadnjih 12 mesecih skupno zaslužilo več kot 6,3 milijarde dolarjev, kar je za 22 odstotkov več kot lani. Enajst med njimi je prešlo prag letnega zaslužka 100 milijonov dolarjev.

1. Najbogatejši zvezdnik je boksar Floyd Mayweather. Lani je le v boju s Conorjem McGregorjem zaslužil 550 milijonov dolarjev. Najbolj zanimivo je to, da se športnik lani sploh ni uvrstil na lestvico najbogatejših.

2. Sledi mu George Clooney. Igralec večji del denarja v lanskem letu ni zaslužil s snemanjem filomov, temveč s prodajo lastnega podjetja, prek katerega so s partnerji izdelovali in prodajali tekilo. Podjetje Casamigos so prodali Diadegu in zaslužili 700 milijonov dolarjev.

3. Na tretjem mestu se nahaja mlada članica družine Kardashian, to je Kylie Jenner. V letu 2017 je zaslužila skoraj milijardo dolarjev. Zvezda družabnih medijev in televizije je postala kraljica ljudskih src, lansirala kozmetično linijo in se uveljavila tudi kot igralka in manekenka.

Foto: Forbes.com, Youtube.com

Kdo jim sledi? Preberi TUKAJ v celotnem članku na SVETU KAPITALA.


_____________

Če si že tu, preberi še tole …