ROLKA aka RO7KA

Letošnja že sedma RO7KA, športno tekmovanje z retro deskami, bo svojo sedmo – pravljično – edicijo doživela na prav tako pravljični promenadi Blejskega jezera. Letošnji poletni dogodek na prostem bo poleg že ustaljenega zabavnega programa vseboval veliko popolnoma novih, vznemirljivih vsebin.

Sedmo RO7KO bodo ob 9.30 otvorili  aktivisti Balkan River Defence, največje Evropske akcije za ohranjanje divjih rek, ki na svoje dogodke privablja množice ljubiteljev narave. Za mimoidoče bo poskrbljeno v urejenih kotičkih, kjer bodo organizirane ustvarjalnice za otroke in pestra ponudba stojnic za obiskovalce vseh starosti. Ob 11.00 se začne trening, ljubitelji športa pa bodo ta čas lahko uživali na pikniku ob travi, kjer bo poskrbljeno tudi za lačne in žejne, surf šola Manawai pa bo organizirala poučen in zabaven tarp surfing. Tradicionalno rolkarsko tekmovanje v treh panogah se začne ob 13.00. Tekmovalci se bodo preizkusili v slalomu, tapkanju in hippie jumpu – ta bo letos še posebej razburljiv, saj bodo tekmovalci poskušali podreti Guinessov rekord.

Velika atrakcija tekmovanja, triki na klančini, so napovedani za konec tekmovanja in se bodo letos izvajali kar na jezeru! Dobro družbo bosta delala ‘oče skate kulture’ pri nas, Dalaj Eegol, in njegov pajdaš z žametnim glasom, Toni Cahunek. Najboljši bodo poleg rekordov domov odnesli tudi z denarne nagrade!

Dogodek je pripravljen z mislijo na otroke in mlade družine, tako bodo lahko tudi malčki sami preizkusili svoje rolkarske spretnosti v mali šoli rolkanja, kjer jih bodo spremljali učitelji projekta Flow ramps, mlajši in manj izkušeni pa se bodo lahko zabavali na ustvarjalnih delavnicah.

Po razglasitvi zmagovalcev in podelitvi nagrad bo sledila še zaključna tombola, ki letos obljublja bogate nagrade. Da bo konec res dober in vzdušje še naprej vrhunsko, bodo poskrbeli indi rokerji Koala Voice.  Za najbolj vztrajne sledi še after v klubu Stop, ki obljublja preplet slovenskih DJ-ev; zabavali bodo Alpha Male, Bakto, Borka, feentz&Ivanhoe in Lavka.

Dogodek je za obiskovalce brezplačen (z izjemo prijavnine za tekmovalce)!

Prijave se zbirajo na: prijave@hudeshoezz.com (prijavnina znaša 5 €).

Več o dogodku spremljajte na FB-strani, na strani dogodka in Instagramu: rolka_event.

 

______________

PREBERITE ŠE: