Foto: Mic Melanšek in Katja Stojilkovski (povsodjelepo.com)

”Ubud je prava meka za gurmane, mesnojedce in vegeterijance, vegane in presnojedce. Med sprehodom po mestu se boste spotaknili v morje malih lokalnih warungov in v morje večjih restavracij z mešanimi tipi kuhinj. Tokrat v indonezijski kuhinji uživam še bolj kot v tajski. Tukaj je seznam petih zanimivih restavracij, ki sva jih midva preizkusila v Ubudu.

  1. Sari Organik

Mogoče najbolj znana od vseh restavracij je opevana Sari Organik. Dobra stvar je, da ima Sari Organik indonezijsko kuhinjo na fancy način. Ne boste verjeli, kako je težko najti indonezijsko hrano v teh lepših restavracijah, ker se vsi igrajo Italijane in Mehičane. 🙂 Baje je zrasla iz malega warunga v veliko restavracijo, kjer si prizadevajo, da bi uporabljaji samo lokalne sestavine organskega izvora. Bodite pozorni, ker imajo dve restavraciji, od tega ima ena res čudovit razgled na riževa polja in seveda je lepše biti v tej. Midva sva jo obiskala na prejšnjem potovanju in si privoščila piščančja nabodala z arašidovo omako  in rdeči riž z zelenjavo.

IMG_9707

O ostalih štirih restavracijah pa Mic in Katja pišeta na blogu Povsod je lepo.

_______________

Nekatere njune druge zavisti vredne dogodivščine in avanture so skladiščene tudi v predhodnjih zapisih. Oči pa se potepajo popolnoma zastonj in to z enim samim klikom. Izberi sam, kaj bodo odkrile tokrat.