Najvišji gorski departma v Franciji, ki se nahaja med Provanso in Severnimi Alpami, Hautes-Alpes uživa izjemno število sončnih ur skozi vse leto. V veličastni pokrajini – razgibani z gozdovi, planinskimi pašniki, neokrnjenimi dolinami, visokogorskimi vrhovi in ledeniki – ima to obširno ozemlje bogato grajeno dediščino v prijetnih mestih in vasicah, kjer še vedno živijo pastoralne tradicije.

Čeprav je res, da departma Hautes-Alpes nima toliko zgodovinskih vasi, mest in gradov kot nekateri deli Francije, še vedno obstaja veliko krajev, ki jih je vredno raziskati, tak je izvir Réotier ali, kot mu pravijo domačini, okamenela fontana.

EDINSTVENA BIOTSKA RAZNOVRSTNOST

Izvir Réotier je eno od posebnih zavarovanih območij v okviru evropskega omrežja Natura 2000. Tamkajšnja flora in favna, ki ju oskrbuje visoko mineralizirana voda, spominjata na prizore z obalnih območij, vendar imata gorsko podlago – tako je prišlo do edinstvene biotske raznovrstnosti, zaradi katere je to območje nacionalni zaklad.

Voda, ki svojo pot začne kot dež, že stoletja teče po podzemnih kanalih, na poti pa raztaplja kalcij. Zaradi tega potovanja v kombinaciji z visoko temperaturo globoko v notranjosti Zemlje je voda na površju nasičena z minerali.

Jezerce, ki se mu pridruži hladna meteorna voda, je popolnoma edinstven vir vode z nežno sinergijo kalcija in magnezija, bistvenih elementov za zdravo kožo.

UČINKOVITO ODŽEJA KOŽO

Pri dvajsetih je za marsikatero težavo s kožo rešitev vlaženje. Toda kako izbrati prave vlažilne izdelke med tako obsežno ponudbo na trgu? Vrnite se h koreninam in izkoristite moč vode: osvežite in navlažite kožo z L’OCCITANOVO najnovejšo kolekcijo Aqua Réotier.

L’OCCITANE je namreč odkril nov vir lepe kože – v osrčju goratega departmaja Hautes-Alpes v Franciji že stoletja teče voda, ki se na svoji poti bogati z minerali in pride na površje v izviru Réotier. Voda je izjemno bogata s kalcijem in magnezijem, ki sta pomembna pri ohranjanju zaščitnega plašča kože in vlage v njej. Nova kolekcija za obraz Aqua Réotier, zasnovana s to izjemno vodo, učinkovito odžeja kožo in ji zagotavlja celodnevno navlaženost.

Preveri kolekcijo v spletni trgovini.

________________

 

Če si že tukaj, preberi še…