Piše: Aleš Čakš . Foto: Aleš Čakš (Canali), Emporio Armani (naslovna fotografija)

Sneg je skopnel. Pomalem že diši po pomladi. Na policah in obešalnikih so že tanjša oblačila, debelejše puloverje, plašče, parke … že zamenjujejo spomladanske jakne in puloverji, polo majice, t-shirti, še več je džinsa in svetlejših barv.

Ko preletimo modne zapovedi za pomlad 2023, ki jih narekujejo velike znamke in jim hitro sledijo nizkocenovniki, najprej v oči pade bela barva. Kolekcija Emporio Armani za moške je prežeta z belo barvo in svetlimi barvami, recimo bež, in podobno je tudi pri drugih znamkah. Beli so puloverji in srajce, beli so t-shirti, bele so športne copate.

A ne manjka niti udarnejših spomladanskih barv, denimo zelene in opečnate. Zelene in opečnate so majice z dolgimi rokavi, t-shirti, tudi trenirke. In kot vedno, to se pač ne more spremeniti, veliko je džinsa, predvsem temnejšega. Res neverjetno, kako je denim za vedno del modnih smernic, večni modni kos z ikoničnim statusom.

In priznam, sam brez džinsa ne morem, pravzaprav bi najraje nosil samo kavbojke, medtem ko bo bela barva zame precejšen izziv.