Piše: Aleš Čakš . Foto: businessinsider.com, arhiv znamk Pierre Cardin, Colmar, NS x Maserati

Kaj naj si moški kupi za jesen in zimo 2022? Pravzaprav ima neomejene možnosti.

Če želi biti moden in trendovski, mora vedeti, da so v ospredju modno-športna oblačila, udobna, da je še vedno zelo ‘in’ jeans, predvsem v temnejši modri barvi, vračajo se puliji v vseh barvah in cargo hlače, brezrokavniki – pleteni ali puhasti -, pri čevljih to sezono prednjačijo gležnarji.

NS x Maserati

Za letošnjo jesen in zimo moškim priporočam, da kupijo, če še nimajo (treba je misliti tudi na trajnostni vidik mode in potrošnje): vsaj dva pulija (recimo v zlato-rjavi in rdeči barvi), temno moder suknjič, belo in modro klasično srajco ter vsaj eno karirasto za bolj možat izgled, jeans jakno, ‘hoody’ (pulover s kapuco), cargo in chino hlače, pleteni brezrokavnik, dolgo bundo s kapuco ali rahlo ‘oversized’ plašč s karo vzorcem v sivi barvi, trendovski nahrbtnik, gležnarje in modno-športne superge za vsak dan ter bokserice z vzorci.

Pierre Cardin

Ker čedalje bolj prevladuje trend prepletanja udobnih, ‘casual’ oblačil za vsak dan s športnimi kosi, svetujem, da moški izbere bolj oprijete cargo hlače (denimo G-Star) v črni, modri ali svetlo rjavi barvi in jih ustrezno pokombinira z modro jeans jakno (morda Pierre Cardin ali s.Oliver), karirasto srajco (s.Oliver) in tudi enobravnim pletenim brezrokavnikom. Čezenj lahko nadene karirast plašč (Strellson) ali pa puhasto daljšo bundo s kapuco v črni ali temno zeleni barvi (G-Star).

Colmar

Športne hlače (kakovostne so Colmar) lahko moški, ki ga zanima športni videz, preplete z enobarvnim hoodyjem in obuje superge (NS x Maserati), jeans jakno, čezenj pa obleče še daljšo puhovko (Colmar) ali parko (vredna je Didriksons).