Karin A. Košak, galeristka

Strastna ljubiteljica umetnosti, dizajna, mode. Karin A. Košak. Po izobrazbi farmacevtka je že več desetletij galeristka, med drugim je bila lastnica galerije Feniks v Ljubjani. Zdaj že nekaj let vodi galerijo Kar=in v Ljubljani, kjer se prodajajo izdelki slovenskih slikarjev, modnih oblikovalcev ter oblikovalcev nakita in dizajnerskih izdelkov za dom.

Kateri avtomobil vozite?

BMW 1

Leposlovje, strokovna literatura ali revije?

Veliko dobrih knjig, ki izidejo, kupim in preberem, strokovno literaturo tudi, je neobhodna, pri revijah pa se večinoma odločam za tiste, ki so povezane z umetnostjo in arhitekturo, naročena sem na revijo Hiše.

Film ali gledališče?

Med filmi Coco in Stravinsky, avantgarda med obema vojnama. Z ozirom na večletno druženje v Actors studiu pri bratih Vajevec v času študija, je teater moja velika radost, izpostaviti eno predstavo je zato težko, morda Šeligova Svatba v SNG Drama Ljubljana.

iPhone, Samsung ali Huawei?

iPhone

Znamka ure?

Imela bi uro znamke Patek Philippe.

Znamka dišave?

24, Foubourg, Hermès

Najljubša modna znamka oblačil in čevljev?

Vse slovenske, ki jih zastopam v galeriji KAR=IN: Janja Videc, Evgenija Zafirovska, Alessio, Pier Noir, Marta Vodeb, Tina Vraneš, Katarina Spacal, RA originals. Čevlji – italijanske znamke, vedno pa me navduši mojstrski Sergio Rossi.

Destinacija poletnih in zimskih počitnic?

Poleti majhen otoček v Kvarnerju, pozimi tek na smučeh na Pokljuki, na planini Zajavornik.

Koča, glamping ali luksuzen hotel?

Koča.

Restavracija ali domača kuhinja?

Med počitnicami in vikendi je kuhinja doma prvovrstna, če restavracija, potem japonska Sato Bento v centru Ledina v Ljubljani.

Predmet poželenja?

Stol CH07 – “Smejoči stol”, ki ga je oblikoval danski arhitekt Hans J. Wegner leta 1963.

 

Piše: Aleš Čakš, foto: Igor Andjelić