27. Slovenski oglaševalski festival se začenja 

Že skoraj je pred vrati in tudi tokrat ga bo zaznamoval raznolik in kakovosten program. Na festival prihajajo vrhunski govorci, ki vas bodo izobraževali, navdihovali, zabavali in z vami delili dragocene izkušnje. Vrhunec dogajanja pa bo v petek zvečer, ko bodo znani zmagovalci letošnje tekme. Odprite koledarje ter si rezervirajte 12. in 13. april 2018.

Pod taktirko predsednika žirije, Mitje Petroviča, bodo dela ocenjevali še Vladimir Ćosić, digitalni kreativni direktor, McCann Beograd, Srbija, Blaž Kocjančič, kreativni direktor, Internavti, mag. Tomato Košir, oblikovalec vidnih sporočil, Petra Krulc, izvršna kreativna direktorica, Grey Ljubljana, Sara Mekinc, interaktivna kreativna direktorica, Pristop, Boštjan Napotnik, kreativni direktor, Futura DDB, Tomasz Pirc, UX, Innovatif, Janez Rakušček, izvršni kreativni direktor, LUNA\TBWA.

SOF tudi letos mladim, kreativnim in talentiranim, nudi priložnost, da pokažejo svoje znanje na natečaju Mlada kreativca. Zmagovalca natečaja bosta pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice potovala na festival Cannes Lions 2018, kjer se bosta v konkurenci celega sveta udeležila tekmovanja »Young Lions« v kategoriji »Digital«. Zanimanje mladih je bilo letošnje leto ogromno in kot pravijo predstavniki STP SOF:

»Izjemno dejstvo je, da je v tretjem letu prenovljenega tekmovanja za Mlade kreativce zanimanje za prosta mesta na tem tekmovanju poraslo, tako da bo skupno število tekmovalnih parov letos celo večje, kot smo sprva predvideli. Očitno sta bili prenova tega dela tekmovanja in odločitev za tekmovanje »v živo« v Portorožu pravilni odločitvi, kar nam mladi potrjujejo s svojim številčnim sodelovanjem. To je odličen podatek za generacije, ki v komunikacijski posel šele vstopajo, in želimo si, da bi “Mladi kreativci” postali vedno bolj pomemben del SOF-a.«

Zmagovalci 27. SOF-a bodo znani v petek, 13. aprila, zvečer, ko bo v Portorožu potekala slavnostna prireditev s podelitvijo nagrad in priznanj.

Letos bo kar veliko zanimivih in atraktivnih govorcev, med drugim tudi naš ilustrator Mitja Bokun, pa portugalska umetnica in ilustratorka Rita Gomes, gost bo tudi biatlonec Jakov Fak, pa Alenka Košir in rtvejevec Jože Robežnik.

Kot vedno pa bosta zabavna tudi večera. Za vročico četrtkovega večera bo poskrbela glasbena skupina KiNG FOO! V petek na Zabavi zmagovalcev pa bosta za ekstremno dobro glasbo poskrbela due Diskobajagi.

 

Preliminarni program 27. SOF-a je dostopen na spletni strani SOF.

 

__________________________

Če si že tukaj, preberi še…