Razmišljala in fotkala ZALA DJURIC

Ptički pojejo, pirhe ste pobarvali, z avenij smrdi po hotdogih, pomladanska utrujenost, parčki na klopcah … Radost me spreletava. Regrat s fižolom in bučnim oljem bi rada jedla. Pomlad je res romantična. Jaz pa brez mojih drugih dveh najboljših polovic. Če bi imela čas in denar, bi preletela ocean v zameno za en sam poljub.

NEUPIRANJE, NENAVEZOVANJE, NEPRIČAKOVANJE

Štiri pomladi nazaj sem si v rokovnik prvič napisala svoj zakon, sestavljen iz treh besed. Neupiranje, nenavezovanje, nepričakovanje. Vsake toliko se zazrem vase in naprosim vse iluzije, vzorce, sodbe in ideje o življenju, naj odidejo. Samo energetsko čista, kot nepopisan list, se lahko osredotočam na svoj zakon.

Včasih bi na primer molila za srečo pri osvajanju simpatije, sčasoma pa sem začela razumeti, kako pomembno je, da poznam svojo vrednost in vem, kaj mi pripada. Začela sem se osredotočati na svojo resnico. Z drugimi besedami, molim za ljubezen, ker to sem. Kot bi rekel Mick: »You can’t always get what you want but if you try sometimes you get what you need.«

ŠTIRI NAJBOLJŠE POLOVICE

Bogami, se je obrestovala ta moja molitev. Že kakšno leto preživljam s poosebljeno ljubeznijo. Delujeva, ker nihče ni boljša polovica, temveč sva oba najboljša različica svoje celote. Ne stojiva si na poti, temveč sva drug drugemu smerokaz in sopotnik. Pot je tako zabavna, da je cilj nepomemben. Včasih imava napade smeha, drugič se kregava med iskanjem radijske postaje ali ko pozabiva slediti navigaciji, včasih kdo izstopi, včasih greva prehitro, nikoli prepočasi … V vsem tem najdeva lepoto in mir in sebe. V sebi pa najdem njega. Tako srečno me dela, z lune lahko vidiš mojo hihitavo mavrično avro. Prej sploh nisem vedela, da sem česa takega zmožna. Drug drugemu dajeva sijaj, loščiva celoti.

PRVI NEWTONOW ZAKON

Zato ne verjamem v boljše polovice, enostranske ljubezni in te izmišljotine. Boljšo polovico menjamo z nepoznavanjem sebe, enostransko zaljubljenost pa z iluzijo. Iluzijo sem že kdaj zamenjala za ljubezen oziroma vsaj zaljubljenost, obratno pa po moje ne gre. Ko se je zgodila, sem jo razumela. Oklepala se je ne bom, ker ne vem, če se to sploh da. Lahko jo pustim in vrnila se bo, ker molim za ljubezen, ker to sem.

Regrata sredi Manhattana pač ne bom našla. Mogoče si pripravim tenstano zelje. Če ni preveč, bi ufurala še eno kandirano česnjo na vrh. Aja ne, ne na zelje, na vrh oziroma dno te pocukrane kolumne. Kaj češ, včasih jo zasolim, drugič posladkam, life is about balance isn’t it? Pomlad je res romantična.

VSEMIR

Lahko sem mrak,

če boš moja zvezda.

 

Lahko sem zrak,

če me boš dihal.

 

Lahko sem voda,

če boš cenil izvir.

 

Lahko sem Vse,

če boš ti moj Mir.

 

>>>>>>

ZALA DJURIC  je pesnica, igralka, glasbenica, umetnostnozgodovinska navdušenka, popotnica in uživačka. Ali pač samo je.

zala_avtor

______________

Ker si že tu, preberi še tole …