Foto: Arhiv Cats

Za vse ljubitelje mačk in tiste, ki to še niste, prihaja v sosednjo Hrvaško prava poslastica. Na odru bodo namreč prepevali gobčki in migali repki. V Zagreb naravnost iz Broadwaya in West Enda prihaja svetovno znani ter večkrat nagrajeni muzikal Cats.

STARI MAČKI SE VRAČAJO

Prvič uprizorjen leta 1981, je muzikal svetovnega kova podiral rekorde kar 18 let. Leta 2014 se je po dolgem pričakovanju in stagniranju prebudil iz mačjega dremeža in se vrnil na veliki oder londonskega West Enda. V letih nastopanja in potovanja po kar 30 državah širom celega sveta bo letos prvič mijavkalo tudi v Areni Zagreb.

CATS_LP_retouch_DSC_7309-900x400Prva predstava, ki bo luč ugledala 22. 3., je bila razprodana v manj kot mesecu dni, zaradi česar je bila naslednji dan, 23. 3., napovedana še dodatna, ki jo je doletela ista usoda kot predhodnico. Tako so razpisali še tretjo predstavo, v kateri bodo gledalci uživali 24. 3.

POJOČI GOBČKI IN MIGAJOČI REPKI

Na novinarski konferenci ob napovedi prihoda pevsko-igralske ekipe, je hrvaška gledališka režiserka in urednica spletnega portala Teater.hr, Nora Krstulović povedala: »Muzikal Cats je mnogo več kot le predstava, to je fenomen, morda celo ena najbolj prelomnih predstav v sodobnem komercialnem gledališču, ki že več kot trideset let navdušuje svetovno javnost. Andrewu Lloydu Webbru pa je prinesla status enega najbogatejših in najvplivnejših akterjev sodobnega gledališča. Uprizoritev tega muzikala je tako rekoč za Hrvaško vrhunec gledališkega dogajanja.«

Odrska priredba zbirke poezije T. S. Eliotta je med drugimi prejela 7 nagrad Tony in celo Grammyja. Za še večjo prepoznavnost njihove najbolj znane pesmi, Memory, so poskrbeli tudi zvezdniki svetovnega kova, kot sta Barbra Streisand in Liberace. Živahna mačja druščina, ki jo sestavljajo Rum Tum Tugger, Jennyanydots in Grizabella, katerih vlogi sta vrhunsko odpeli in odigrali tudi pevki Leona Lewis in Nicole Scherzinger, v hrvaško prestolnico prihaja pod taktirko originalne ekipe, ki je postavila prvo izvedbo, režiral pa jo bo Trevor Nunn.

——-

Vstopnice za mednarodno turnejo muzikla Cats je mogoče kupiti na Eventimovi spletni strani.

cats