Foto: Mladinska knjiga

Januarske novosti pri Mladinski knjigi

Zdi se, kot da je bilo včeraj, ko sem se z navdušenjem spravila k pisanju članka o knjižnih uspešnicah leta 2016, pa vam danes ponujam že en svež seznam. Seznam knjižnih novosti meseca januarja, ki so izšle pri založbi Mladinska knjiga. Ker je mesec januar minil s svetlobno hitrostjo, bo seznam novosti lahko priročen napotek, ko se boste ob naslednjem deževnem dnevu sprehodili do katere od knjigarn. In zame je ta veseli dan danes! V gumijastih škornjih, z rdečim pikastim dežnikom in vrečko za knjige s samorogom sem jo z nasmeškom na obrazu ubrala do Konzorcija v Ljubljani. Še prej pa sem pred prehodom za pešče skočila v veliko lužo. Obožujem jih! Deževne dni in knjige, ki dišijo po novem.

 

Bruno Šimleša: UMETNOST ŽIVLJENJA

Osem poglavij predstavlja osem stopnic do razumevanja, kako polno in odgovorno živeti svoje življenje, da iz njega ustvarimo mojstrovino, prežeto z ljubeznijo. Stopnice predstavljajo pot, na kateri se učimo ljubezni do sebe, drugih, ljubezni do narave in svobode. Če ljubimo vse, kar nam življenje ponuja, bo naše življenje neprecenljiva umetnina. Delo je polno pronicljivih in navdihujočih misli, ki jih boste želeli podčrtati in se k njim vračati vedno in zopet in znova.

unnamed-6

Bruno Šimleša: UMETNOST ŽIVLJENJA

 

Héctor García (Kirai) in Frances Miralles: IKIGAJ

Se kdaj sprašujete, zakaj nekateri ljudje vedo, kaj hočejo, in živijo polno življenje, drugi pa izgubljajo tla pod nogami? Japonci so prepričani, da je eden ključnih elementov življenja ikigaj – nekateri so ga našli in se ga zavedajo, drugi ga še vedno iščejo. Jasno določen ikigaj prinaša zadovoljstvo, srečo in daje smisel življenju. V trenutku, ko odkrijemo razlog bivanja, se najbolj rutinsko opravilo spremeni v srečo. S pomočjo koristnih nasvetov v knjigi lahko prav vsak najde svoj ikigaj. Kdor ga najde, ima vse, kar potrebuje za dolgo in srečno življenje.

Héctor García (Kirai) in Frances Miralles: IKIGAJ

Jorge Bucay: POT SOLZA

Terapevt in pripovedovalec zgodb se ponovno podaja na trnovo pot, zaznamovano z izgubami, bolečino in žalostjo. Na njej se skupaj z bralcem spoprime z najtežjo življenjsko izkušnjo, žalovanjem, in to v kar najširšem pomenu besede – od globoke užaloščenosti ob smrti bližnjega do drobnih vsakdanjih bolečin, ki spremljajo vsako izgubo na naši poti. Avtorjeva topla neposrednost procesa žalovanja prav nič ne olepšuje, bralcem pa skozi knjigo vliva upanje, da se skozi pot solza lahko razvijamo in rastemo, na koncu pa iz bitke odidemo močnejši in polnejši. In šele ko smo dovolj zreli, da znamo izpustiti to, česar ni več, bomo lahko s poti solza na križpotju zavili na pot sreče in po njej vztrajno in vsak dan znova hodili.

Jorge Bucay: POT SOLZA

Jorge Bucay: POT SOLZA

John C. Parkin: K**C GLEDA – POČNITE, KAR VAM JE VŠEČ

Ali večkrat rečete K**C GLEDA in se nečesa enostavno lotite? Ker imate občutek, da vam tako ali tako ne bo uspelo? Bi radi šli na svoje in začeli novo poslovno dejavnost, pa si ne upate? Ste naštudirali že vse knjige za samopomoč in mistične duhovne tehnike, zdaj pa z lesenimi sandali na nogah in s cvetnim venčkom na glavi popevate in poplesujete, da bi priklicali uspeh? Veste kaj, recite raje K**C GLEDA vsemu. Kaj je najhujše, kar se lahko zgodi? Da postanete srečni in dejansko počnete tisto, kar vam je všeč ter s tem celo služite vsakdanji kruh?

kurc-gleda-maketa

John C. Parkin: K**C GLEDA – POČNITE, KAR VAM JE VŠEČ

Jesper Juul: AGRESIVNOST

Avtor v knjigi izpostavi enega od perečih družbenih tabujev – agresivnost. Vse več otrok ob ovirah izkazuje jezo, frustracijo, za to pa so pogosto kaznovani. Avtor v kaznovanju agresivnosti vidi velik družbeni problem. Agresija je nujna, trdi, in svoje prepričanje utemeljuje z eksistencialnimi in družbenimi vzroki za agresivna čustva, obenem pa pojasnjuje, kako naj jih razumemo in obvladujemo. To je nujno ne le za zdrav razvoj otroka, temveč tudi za pozitivno samopodobo odraslega človeka.

Jesper Juul: AGRESIVNOST

Jesper Juul: AGRESIVNOST

 

Kerry Lord: KVAČKANE ZVERINICE 

Hipijevska oslica, medved, ki ljubi računalniške igrice, sladkosnedna slonica … Da ne omenjam še kupa drugih očarljivih živali, ki jih lahko skvačkate, medtem ko z enim očesom spremljate najljubšo televizijsko serijo. Vsem vzorcem sta skupna najlažja petlja v kvačkanju ter osnovni vzorec, ki se razlikuje le v posebnostih posameznih živali. Knjiga je tako primerna celo za popolne začetnike v kvačkanju. Za vas ne vem, ampak jaz že načrtujem nakup pisane kvačke in dveh klobčičev volne.

Kerry Lord: KVAČKANE ZVERINICE

Kerry Lord: KVAČKANE ZVERINICE

Katie Scott in Jenny Broom: ŽIVALSTVO

Zemlja je edini planet, na katerem se je razvilo življenje. Planet si danes deli približno dva milijona različnih živalskih vrst – če upoštevamo le tiste, ki jih človek pozna in jih je že poimenoval. Čudovita knjiga velikega formata, ki vstop v osupljiv svet živalstva ponuja kadarkoli in komurkoli. Knjiga kar sama ponuja, da vstopite v kraljestvo živali in ga spoznate v vsej njegovi veličastnosti.

Katie Scott in Jenny Broom: ŽIVALSTVO

Katie Scott in Jenny Broom: ŽIVALSTVO

Helen Fielding: DOJENČEK BRIDGET JONES

Bridgetini dnevniki se vračajo v čas pred poroko in materinstvom, ko njena biološka ura vse glasneje tiktaka. In potem se zgodi: nosečnost! Sreča in radost bi bili popolni, če le ne bi bilo drobne zoprnije – ni povsem jasno, kdo je oče. V veličastno zabavni in noro prisrčni zgodbi se Bridget skozi poslovne krize, osebne zadrege, kulinarične katastrofe in življenjske dileme opoteka materinstvu naproti.

Helen Fielding: DOJENČEK BRIDGET JONES

Helen Fielding: DOJENČEK BRIDGET JONES

Sophie Hannah: ZAPRTA KRSTA

»Kar bom povedala, vas bo najbrž šokiralo …« S temi besedami priljubljena pisateljica lady Athelinda Playford pripravlja presenečenje ob spremembi svoje oporoke. Medtem ko gostje prihajajo na zabavo v njen dvorec na Irskem, se odloči, da bo razdedinila svoja otroka in imetje prepisala invalidu, ki ima pred seboj le še nekaj tednov življenja.

Sophie Hannah ZAPRTA KRSTA

Sophie Hannah: ZAPRTA KRSTA

James Lovelock: TEŽAVNA POT V PRIHODNOST

Avtor ima človeštvo za izjemno pomembno, ker je človek prva biološka vrsta, ki na veliko izkorišča informacijo, da spreminja svet okoli sebe. Kot tako pomembni vrsti pa človeku na srce polaga tudi zavest o varovanju Zemlje z vsemi drugimi živimi in neživimi elementi. Varovanje življenja na Zemlji izpostavlja kot izziv in odgovornost za vse človeštvo.

James Lovelock: TEŽAVNA POT V PRIHODNOST

James Lovelock: TEŽAVNA POT V PRIHODNOST

Andreja Breznik: PO POTEH SKOZI ČAS

Prvi poljudno pripravljen vodnik po trenutno vseh slovenskih arheoloških parkih ponuja 34 izletov na najzanimivejše točke z urejenimi arheološkimi ostalinami in možnostjo organiziranega ogleda. Ponuja tudi 200 nazornih fotografij s posameznih najdišč z orisi, opisi dostopa in zemljevidi. V vodniku so zajete tudi lokacije z obširnimi razlagami, ki predstavljajo arheološke spomenike iz kamene in kovinske dobe, rimskega in poznorimskega obdobja ter višinskih utrdb na območju Slovenije.

Mene že ob pogledu na naslovnico srbijo prsti in že iščem svoj letni koledar, da preverim, kdaj bom kakšnega od prostih dni izkoristila za ogled zgodovinske zapuščine daljne preteklosti. V zgodovini, arheoloških ostankih in grajskih razvalinah vedno najdem nekakšen mir in hkrati vznemirjenje. Ne znam ju razložiti, ne vsakega posebej, ne skupaj, vem le to, da v občutkih, ki me preplavijo ob razvalinah, nepopisno uživam.

Andreja Breznik: PO POTEH SKOZI ČAS

Andreja Breznik: PO POTEH SKOZI ČAS

SLASTNA SADNA PEKA

V knjigi je zbranih več kot 50 receptov, urejenih po letnih časih in zasnovanih tako, da izkoristijo sadje, ko je najbolj sveže. Knjigo dopolnjujejo navodila za pripravo popolne pite, poglavje o osnovnih pekarskih postopkih in čudovite barvne fotografije. Že brskate po kuhinjskem predalu in iščete metlico za stepanje in pisan predpasnik? Jaz tudi!

SLASTNA SADNA PEKA

SLASTNA SADNA PEKA

_________

 download

Vse novosti si lahko pogledate na emka.si, ter si jih naročite kar na svoj dom.

_________

Goodlife kartica_Banner mali_300x250

Plačilo na spletni strani emka.si je možno tudi z GOODLIFE DINERS CLUB kartico!

Jo še nimate? Naročite zdaj!