Piše: AoČ . Foto: Žiga Intihar

Hiša prestižnih šampanjcev Krug je pred dnevi Dvorec Zemono sprejela v družbo Krug Ambassade. Dvorec Zemono je postal prva in edina lokacija Krug Ambassade v Adriatic regiji.

Chefa Tomaža Kavčiča in ekipo je ob tej priložnosti prek video povezave pozdravil tudi Olivier Krug, direktor hiše Krug, in med drugim povedal, da se v svetovno mrežo Krug Ambassade uvrstijo le tiste restavracije, hoteli in bari, ki svojim gostom nudijo nepozabne trenutke ob uživanju v vrhunskih kulinaričnih stvaritvah, ki jih spremlja kozarec šampanjca Krug.

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič je Olivierju Krugu zaupal, da je strasten ljubitelj šampanjcev Krug že več kot tri desetletja in je z njimi obeležil tudi svojo 50. letnico. »Najboljši šampanjec, kar sem jih v življenju pil, je bil Krugov 1996 Clos du Mesnil, in sprejem v mrežo Krug Ambassade zame in za vso ekipo Gostilne pri Lojzetu in Dvorca Zemono pomeni res veliko čast.”

Poleg njegove ljubezni do njihovih šampanjcev so v hiši Krug Tomaža Kavčiča za ambasadorja izbrali kot enega najpomembnejših kulinaričnih osebnosti v Sloveniji, pionirja na več področjih, ki je pri nas že pred četrt stoletja uvajal slow food in v Slovenijo pripeljal organizacijo JRE (Jeunes Restaurateurs de Europe). Z Gostilno pri Lojzetu je osvojil Michelinovo zvezdico in 4 kape na ocenjevanju kulinaričnega vodnika Gault & Millau, na znameniti lestvici najboljših restavracij sveta La Liste pa je Gostilna pri Lojzetu za leto 2023 prejela 92,5 točke. Bil je tudi prvi na področju nekdanje Jugoslavije, ki je šampanjce Krug ponudil svojim gostom.