Prestolnica je bogatejša za novo pivniško zgodbo – na druženje in pravo kulinarično doživetje vabi Pivnica Maister pri Trubarjevi mami.
Piše: Kaja Komar . Foto: arhiv Kaval Group
Pred dnevi so se odprla vrata Pivnice Maister, kjer vas v rustikalnem ambientu pod elegantnim Paviljonom Gospodarskega razstavišča čakajo odlična hrana in piva večkrat nagrajene Pivovarne Maister iz Kamnika.
Pivovar Janez Skok je direktor Pivovarne Maister iz Kamnika, za prijatelje že dolgo Johnny Maister. Od nekdaj ima rad zgodovino in ker se je v Kamniku rodil tudi veliki general Rudolf Maister, si je želel s svojimi pivi pokloniti njegovim vojaškim dosežkom in boju za ohranitev slovenske severne meje. Tudi na etiketi prvega piva kraljuje Maister na konju, na vseh drugih pa druge velike osebnosti naše zgodovine. V pivovarni varijo pester nabor piva, od tradicionalnih kraft lagerjev in ale piv do eksperimentalnih pivovarskih podvigov. Pravijo, da je njihovo pivo za vse, ki niso zadovoljni z malim. Želijo si, da bi si ljudje vzeli čas za kozarec najboljšega piva in v njem uživali. Maister piva so nefiltrirana, nepasterizirana in sestavljena iz najboljših sestavin, iz najboljše vode iz Kamniških Alp ter skrbno izbranimi hmelji. Če morda njihovih piv še niste poskusili, si privoščite degustacijski meni piva, ki zajema pet različnih piv po vaši izbiri. Bolj drzni poskusite koktajl Beer-jito, tisti, ki ne pijete alkohola, pa se lahko odžejate z domačim ledenim čajem ali naravno limonado z okusom.
Za mesojedce ali ljubitelje solat
Ob kulinaričnem pivskem vzdušju v Pivnici Maister pri Trubarjevi mami (ta je del gastronomske skupine Kaval Group) že oktobra ne bo manjkalo organiziranih družabnih četrtkovih Maister večerov, koncertov, tekmovanj in posebne kulinarične ponudbe tedna. Njihov jedilnik je skrbno pripravljen iz izbranih sestavin, med katerimi prevladujejo sezonske in lokalne. Te jedi omogočajo pravo harmonijo med kulinariko in pivom, na jedilniku ne manjka niti čokoladna torta s pivom.
V dopoldanskem času pripravljajo malice in kosila, popoldan pa so na voljo jedi, ki se dobro podajo ob pitju piva. Morda vam zadišijo krača, rebrca, perutničke, prefinjeni rakci ali goveja tagliata. Okrepčate se lahko z mesnimi ali vegetarijanskimi burgerji, finger foodom, solatnimi krožniki in se posladkate s sladicami. Zavitek, palačinke, tiramisu ali pannacota so ob kozarcu piva preverjeno še slajši. V čast največjega pivskega festivala Oktoberfest je ta mesec na meniju tudi posebna jed iz pivske in kranjske klobase s kislim zeljem in bavarsko presto. Pa dober tek!