Piše: AoČ . Foto: H & M

Kolekcija kreativnega direktorja znamke Mugler, Caseyja Cadwalladerja, z ženskimi in moškimi oblačili ter modnimi dodatki je v izbranih prodajalnah po vsem svetu in na spletu že v prodaji.

Modna hiša Mugler je vselej rada ‘kršila’ pravila mode in bila zagovornik svobode izražanja, glamurja in drzno neustavljivega sloga. Lani umrli francoski oblikovalec Manfred Thierry Mugler, ki je znamko ustvaril leta 1973, je že pred tem predstavil teme pozitivnega odnosa do telesa, spremenljivosti spolov, preobrazbe in samozavesti, ki danes prevladujejo v modi. Ameriški oblikovalec Casey Cadwallader se je hiši pridružil leta 2018 in pomladil njen videz in zapuščino ter ustvaril serijo prepoznavnih oblačil.


Pogovori o sodelovanju H & M in znamke Mugler so se začeli še pred smrtjo Manfreda Thierryja Muglerja januarja 2022. Kolekcija združuje zgodovino modne hiše s sedanjostjo in prihodnostjo ter ponuja različne Muglerjeve klasike in modne podpise. Kolekcija je prikaz današnjega modnega sveta Mugler in zanimivih načinov, s katerimi je Cadwallader modno hišo zasukal, celo na novo izumil.

V ospredju kolekcije za H & M je prepoznaven Muglerjev kroj današnjega časa; močna, velika ramena, poudarek na pasu, oda oblinam in linijam telesa, poklon samozavesti. Čeravno so v kolekciji tako moška kot ženska oblačila, je v ospredju fluidno preoblikovanje med spoloma, ki je bilo vedno temelj Muglerjevega etosa.