Otip teksture porcelanastega krožnika, bogata Vivaldijeva harmonija, vonj rodnih vin in edinstven okus chéfovih kulinaričnih presežkov. Vse v temi. Večerja izven cone vašega udobja vas bo popeljala na kulinarično potovanje skozi neznana občutja, kjer bo hrana postala presenečenje, ki ga je treba ponovno raziskati in odkriti, kot da ste ga okusili prvič.

NEKLASIČNA KLASIKA

Prvi zametki koncepta restavracije v temi segajo v Pariz, kjer je Michel Reilhac zasnoval in poimenoval temačni kulinarični program “Le gout du noir” (črni okus). Ideja se je razcvetela leta 1997, sledilo pa ji je odprtje začasne restavracije v okrožju “Montorgeuil” v Parizu poleti 1999. Toda tovrstni koncept je v resnici obstajal že prej. Idejni vodja projekta, ki je odgovoren, da bomo neklasično klasično večerjo v temi izkusili tudi v Ljubljani, je želel javnosti tako ponuditi izkušnjo, ki jo je težje pozabiti.

”V Ljubljani pogrešam enkratna doživetja, posebne trenutke, ki združujejo. Manjka intimnih dogodivščin – prostor, kamor lahko povabiš osebo, ki jo želiš navdušiti. Naš cilj je ustvariti dogodek, ki je popolnoma edinstven.”

NA SLEPE OČI

Ob prihodu se gostom naroči, naj pustijo vse naprave, ki oddajajo svetlobo, v garderobnih omaricah. Tako lahko občutijo in okusijo svojo pot skozi skrivnostni meni, ki ga strežejo visoko usposobljeni natakarji v popolni temi. Ko so gosti tako že od samega začetka prostovoljno prikrajšani sposobnosti enega čuta, se telo začne zanašati na druge čute. V tem primeru na sluh, okušanje, dotik in vonj. Kuharji posledično uporabljajo raznorazne okuse in edinstvene kombinacije tekstur za nadomestilo pomanjkanja vida.

PONOVNO SPOZNAVANJE ČUTOV

Ne le, da boste izkusili popolno senzorično potovanje, temveč tudi povsem nov način druženja. Ponovno odkrivanje naših drugih čutov je tudi način, da se vrnemo k osnovam, saj ne bi smeli jesti samo z očmi. Prav zato je večerja v temi edinstveno čutno doživetje. Vsak tovrsten večer pa bo tudi voden z ekskluzivnim programom, kjer vas bo voditelj popeljal skozi različne izzive in igre, kar bo že tako barvit večer le še dodatno popestrilo.

Zaradi velikega zanimanja se čimprej prijavite TUKAJ in se potopite v svet občutljivosti, ki ga morda nikoli prej niste doživeli, in popeljali vas bodo na potovanje okusov, zvoka in dotika, vse v temi.

____________________

Ker si že tu, preberi še tole …