VIOLINISTIČNI VIRTUOZ

Poznan je po svojem šarmu in karizmatičnem nastopu. S svojimi albumi ostaja najbolje prodajani violinist vseh časov. V Slovenijo prihaja prvič. Violinistični virtuoz Nigel Kennedy bo slovensko publiko poskušal očarati 10. februarja v Unionski dvorani v Ljubljani. Velik uspeh je dosegel njegov posnetek Vivaldijevih Štirih letnih časov ob spremljavi Angleškega komornega orkestra leta 1989.

citat nigel (1)

TRI MILIONE PRODANIH IZVODOV

Album, ki so ga prodali v več kot treh milijonih izvodov, velja za enega najbolje prodajanih albumov klasične glasbe vseh časov. Nekonformistični umetnik je poznan po svojih unikatnih nastopih s katerimi je klasično glasbo približal širokemu občinstvu. Svoje nastope je popeljal izven klasičnih okvirov in premaknil meje žanra klasične glasbe. Nigel Kennedy preseneča s svojo unikatno osebnostjo in posebno ljubeznijo do nogometnega kluba Aston Villa. Za tekmo za Pokal prvakov leta 1982 je celo prekinil enega svojih koncertov in si jo skupaj z občinstvom ogledal na velikem platnu.

»Tisto noč je prišlo do pravilnega rezultata« se zmage kluba Aston Villa spominja Nigel »in občinstvo je uživalo tako v glasbi kot v nogometu«.

NigelKennedy2

GLASBENIK TEKMOVALEN KOT ŠPORTNIK

V svojem ustvarjanju se je poleg klasične glasbe lotil tudi rock glasbe z interpretacijami del po katerih je slovel pokojni Jimi Hendrix, kar je vodilo v številna sodelovanja s priznanimi izvajalci kot so: Sir Paul McCartney, Kate Bush, The Who, pevcem Robertom Plantom skupine Led Zeppelin in mnogimi drugimi. Angleški violinist sodi med najvidnejše violiniste vseh časov. Je dobitnik številnih mednarodnih nagrad in večkratni Grammy nominiranec. Leta 1997 je prejel nagrado Brit za neizmeren prispevek k britanski glasbi, leta 2001 pa si je prislužil nagrado za glasbenika leta.

»Včasih glasbo primerjam s tekmovalnimi športi. Vidimo lahko velike športnike, ki se nenehno izboljšujejo. Tudi, ko pridejo na najvišja mesta niso nikoli zadovoljni, vedno od sebe zahtevajo več. Tako tudi jaz. Od mene lahko še veliko pričakujete in zelo sem navdušen nad prihodnjimi projekti.« 

ČUDEŽNI DEČEK

Rojen v Brightonu, v glasbeni družini, je že pri 7 letih postal učenec glasbene šole pod mentorstvom legendarnega violinista Menuhina, ki je dečku plačeval celotno šolnino. Glasbeno izobrazbo je pozneje nadaljeval na prestižni šoli Juilliard v New Yorku. Pri 16 letih je prvič nastopil v priznani koncertni dvorani Carnegie Hall in pri 28 že posnel prvi album. Že v mladosti je nase opozoril s svojo drugačnostjo in sproščenimi nastopi na katerih je presenečal z nekonvencionalno opravo. »To mi je nudilo neposredno povezavo z obiskovalci v dvorani,« je o svojih nastopih povedal Nigel. »Zavedeli so se, da sem jim enak. Zaradi tega so bili moji nastopi bolj vznemirljivi«.

_____________

Vstopnice za koncert so že na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim in na spletni strani: http://www.ljubljanafestival.si/event/nigel-kennedy-violina/

Vstopnice lahko kupite tudi z vašo najljubšo kartico GOODLIFE DINERS CLUB.

______________

POENOSTAVITE ŽIVLJENJE S KARTICO GOODLIFE DINERS CLUB!

Obročno odplačevanje in nakupovanje:

 doma
 v tujini
 preko spleta

Screen Shot 2018-01-11 at 4.08.03 PM

 

 

 

 

 

 

 

_____________

PREBERITE ŠE: