Foto: Jani Ugrin in Urša Premik

NE ČAKAJ POMLADI, NE ČAKAJ NA MAJ

Dež? Resno? »Od vseh dni se mora ravno danes uliti,« si mislim. No, če je kje sprejemljivo imeti afro, je to na Mercedez-Benz Fashion Weeku, saj ga ima veliko modelov. Samo da nisem model, moj afro pa bo rezultat vremenskih razmer in ne 2-urnega frizerskega tretmaja. Oh, ja. Vrata se odprejo, prostor zažari v rožnati svetlobi in zadiši po dragih parfumih. Hej, MBFWLJ, dobro izgledaš, lepo te je spet videti.

CIRKUS JE SPET V MESTU, DAME IN GOSPODJE

Iz vseh smeri se ponuja viski, prostor pa se počasi polni z velikimi imeni slovenske modne estrade, modnimi navdušenci, Instagram fanatiki in nasploh ljubitelji vsega lepega. Pravi mali cirkus, napolnjen z ekstravagantnimi živalmi, ki jih je izjemno zadovoljstvo gledati, vendar vseeno malce strah dotakniti. S čimer ni navsezadnje nič narobe, saj smo ljudje izredno vizualna bitja in kje drugje je lažje poslati oči na pašo kot na MBFWLJ.

MBFWLJ Peter Movrin #34

”Pravi mali cirkus, napolnjen z ekstravagantnimi živalmi, ki jih je izjemno zadovoljstvo gledati, vendar vseeno malce strah dotakniti.”

POPOLNI REZ, MINIMALIZEM IN VISOKA NOSLJIVOST

Z izklopom luči se je prvi publiki s svojo kolekcijo predstavil Peter Movrin. Peter Movirn je domači modni oblikovalec, ki meni, da človek ne sme delati po ustaljenih modelih. Movrin je bil uvrščen med 40 največjih talentov modnega oblikovanja z vsega sveta, za  magistrsko nalogo je prejel Prešernovo nagrado, svojo zadnjo kolekcijo pa je predstavil v sklopu zaključne magistrske revije na prestižni univerzi CT Saint Martins. Njegova kolekcija je na modni stezi zašuštela v zemeljskih in fluorescenčnih barvah, na kosih pa so prevladovali volančki in viktorijanski rokavi. Za njim je prišel na vrsto oblikovalec hrvaškega porekla, Ivan Mandžukić, s svojo blagovno znamko IVANMAN, katere cilj je ustvariti kombinacijo klasičnih in avantgardnih oblačil za moške. Njegove kolekcije kljub nasprotju tkanin, oblik, materialov in barv sledijo fokusu popolnega reza, minimalizma in visoke nosljivosti.

Celoten šov je zaključila Nataša Peršuh, ki sodi med najvidnejše ustvarjalce modnega oblikovanja pri nas. V njenih kolekcijah odsevata večnost in spreminjajoča se strukturiranost. Inspirira jo fuzija vsakdanjih obveznosti in zahtev sodobnega časa po gibanju in funkcionalnosti v kombinaciji s principi visoke mode ter maloserijske unikatnosti. Peter Movrin, IVANMAN in Natasa Persuh so s svojimi kreacijami razvneli občinstvo in potrdili svoj modni primat. S tem pa tudi zastavili smer aprilske edicije licenčnega tedna mode prestižne avtomobilske znamke.

IVANMAN MBFWLJ #20”Peter Movrin, IVANMAN in Natasa Persuh so s svojimi kreacijami razvneli občinstvo in potrdili svoj modni primat.”

CIRKUS SE NADALJUJE …

Jutri pa se cirkus nadaljuje, brez skrbi. Na modno stezo bodo svoje kreacije poslali Young @ Squat, Julija Kaja Hrovat, Milica Vukadinovic, SUSNYARA, Draž, SOFIA NOGARD, Atelier Terra Urbana, AKULTURA.

Letos bodo po vzoru poslovnega modela See now //  Buy now po zaključku MBFWLJ vse kreacije na voljo tudi za podrobnejši ogled in nakup.

___________________

mbfwlj 4-6

 

 

Spremljajte #MBFWLJ na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Snapchat.