FAVORITA BOSTA PELA V ANGLEŠČINI

Čeprav bo večina nastopajočih na jutrišnjem Eminem izboru svojo pesem tako kot po navadi predstavila v maternem jeziku pa bodo favoriti INA SHAI in BQL svoje popevke prvič predstavili tudi v angleški različici. pesmi. Na oder prva stopila Lea Sirk s pesmijo Hvala, ne!. Sledili pa ji bodo Indigo s pesmijo Vesna, INA SHAI s pesmijo Glow, BQL s pesmijo Promise, Martenssonova s pesmijo Blizu, Kadisova s pesmijo Zdaj sem tu, Proper s pesmijo Ukraden cvet in Draščkova s pesmijo Ne zapusti me zdaj.

Poleg poslušalcev in gledalcev pa bodo o glasovih odločale tudi žirije (šest žirij), ki jih bo sestavljajo po pet članov. Poslušalci in gledalci bodo prispevali 50 odstotkov glasov, žirije pa preostalih 50.

Poleg izjemnih finalistov pa se bo poleg Vida Valiča na odru prvič kot sovoditeljica predstavila znana pevka Raiven.

»EMA 2018 je zame največji izziv do zdaj, ker bom imela vlogo, ki jo bom opravljala prvič. Tega se zelo veselim in sem počaščena, da mi bo omogočena tudi ta izkušnja. Ni prireditve v Sloveniji, ki bi si jo bolj želela voditi kot Emo.« – Raiven

Za vstopnico za nastop na Pesmi Evrovizije se bodo potegovali: Proper, Lara Kadis, BQL, Lea Sirk, Indigo, Ina Shai, Marina Martensson in Nuška Drašček. *

Izbor bo  ob 20. uri  na 1. programu  TV Slovenija,  RTV 4D,  Valu 202,  Radiu Maribor  in  Radiu Koper.

Dogajanje, povezano z izborom Ema 2018, lahko spremljate na uradni spletni strani in družbenih omrežjih Facebook, InstagramTwitter in Snapchat (emaevrovizija).

 

_____________________

Če ste že tukaj preberite še…