Slovenski hokejisti se po veliki zmagi proti ZDA zavedajo, da jih čaka še veliko dela v boju za napredovanje.

Risi so na svoji prvi tekmi na olimpijskem turnirju v Pjongčangu pripravili presenečenje in premagali reprezentanco ZDA, a jim je večer nekoliko zagrenila Slovaška, ki je premagala reprezentanco ruskih športnikov. Risi bodo v boju za napredovanje turnirja bržkone še vedno potrebovali zmago nad Slovaki, skalp Američanov na največjem reprezentančnem turnirju sveta pa bo za vedno ostal v njihovih vitrinah.

NIKOGAR SE NE BOJIMO

Rok Tičar: »Super tekma, Američani so drsalno zelo dobri, dobro se gradijo s ploščkom, a tudi mi smo zelo dobri drsalci. Imeli smo veliko priložnosti. Ni bilo dobro, da nismo dosegli golov že iz teh priložnosti, a na koncu smo ‘borbali’. Premagati ZDA na olimpijskih igrah je res neverjetno. Nikogar se ne bojimo, gremo na polno, počakamo jih, če je treba, in igrali smo taktično zelo zrelo. Hvala, fantje. Odličen posel, odlična zmaga.«

“Hodili smo po odbite ploščke, na srečo sem enega dobil in pospravil v mrežo.”

Jan Muršakkapetan Slovenije: »To je nekaj neverjetnega, morda se niti še ne zavedamo, da smo to dosegli. Ključno je, da smo odigrali dobrih 60 minut, v preteklosti ni bilo tako. Danes nam je to uspelo, zelo dobro smo drsali in verjamem, da smo si na koncu to zmago tudi zaslužili. V vsaki tretjini smo nekaj malenkosti popravili, bolj smo držali plošček. Ko smo dali prvi gol, smo začutili, da lahko damo še kakšnega. Hodili smo po odbite ploščke, na srečo sem enega dobil in pospravil v mrežo. Vesel sem, da sem jaz dal ta gol, a tu je cela ekipa, privoščil bi ga vsakemu, in najbolj pomembno je, da smo zmagali.«

>>>>>>>

Kaj so po tekmi povedali še David Rodman, Žiga Jeglič in selektor Kari Savolainen, preberite na DELO.SI, kjer ves čas olimpijskih iger lahko spremljate aktualna dogajanja na ZOI 2018.

Tule pa si lahko pogledate še jutrišnji olimpijski spored, ko bo na prizorišče stopilo kar 18 slovenskih tekmovalk in tekmovalcev.


_____________

Ker ste že tu, preberite še tole …