Foto: Youtube

”Avantgardna pristnost! Dramatično, čudovito, elektronsko, sodobno. Ona bo zmagala na Emi,” pravita Youtube komika in v potrditev zatleskata s prsti. Raivenina 30-sekundna melodija ‘Zažarim’ je dovolj, da pravzaprav ne želita slišati nobene druge pesmi.

Za nekatere zatrdita, da jih najbolj pozitivno lahko opišeta kot harmonične uspavanke. Spet druge pesmi zanju posedujejo moč, da lahko v krajšem času, kot semafor zamenja rumeno v zeleno, človeka spravijo v slabo voljo. No, ja. Pa ni spet vse tako črno. Na splošno je njuna kritika večinoma pozitivna, tudi s hvalo ne ‘šparata’. V vsakem primeru pa je vedno zanimivo gledati, kako nekdo, ki je odrasel zunaj naše male kokoške, suvereno komentira vse slovenske glasbene upe. Pa tudi humorja ne manjka.

Trenutno je Youtube kanal Ema Evrovizija z videoposnetki šansonov vseh Eminih izvajalcev nabral že malce čez milijon ogledov. BQL prepričljivo vodi z več kot 300 tisoč ogledi, sledi jima Nika Zorjan s 140 tisoč ogledi. Že jutri zvečer pa bomo lahko izvedeli, ali te številke odražajo smer, v katero se nagiba Slovenija, ali le mlatijo prazno slamo.

____

1. del

2. del