Igralka, ki jo bomo tudi letos lahko občudovali v Mestnem gledaliču ljubljanskem (MGL). Na televiziji in spletu pa v seriji Ja, Chef!

Sprašuje: R. T., foto: Peter Giodani/MGL

Avtomobil, ki ga vozite?

Peugeot 2008. Od nekdaj vozim peugeote, nekako mi ustrezajo.

Leposlovje, strokovna literatura ali revije?

Leposlovje. Zelo rada berem, predvsem pa se rada potopim v dobre zgodbe.

Film ali gledališče?

Težko vprašanje. Gledališče je moja prva ljubezen, moj poklic, prostor, kjer sem dobila in še dobivam priložnosti, da igralsko rastem, se razvijam, zorim. Film pa me je v vseh pogledih povsem očaral, v film sem zaljubljena. Želela bi si več filma tudi kot igralka. Tako da oboje.

iPhone, Samsung ali Huawei?

Vedno iPhone.

Znamka ure?

Omega Constellation.

Dišava?

Le Labo, različni vonji, najljubši pa zagotovo Another 13.

Najljubša modna znamka oblačil in čevljev?

Isabel Marant, predvsem njena linija Etoile. Všeč mi je njena mešanica dekliškega, rock’n’roll stila, ki navdih najde tudi v 80. letih. Jeans znamke Frame, t-shirti James Perse. Čevlji Dr. Martens, škornji Acne Studios, poleti Birkenstock. Če bi bila brez finančnih omejitev, pa zagotovo Miu Miu, obleka Erdem in klasičen Chanelov suknjič. 

Destinacija poletnih in zimskih počitnic?

Poletni Viganj na Pelješcu ali pa kakšen grški otok, pozimi smučanje na bližnjih avstrijskih smučiščih ali na Krvavcu. Želje: še enkrat in še večkrat Portugalska, pa Kopenhagen, kjer še nisem bila. Pozimi vedno smučanje, ampak morda nekam dlje in malo višje, za spremembo pa mogoče daleč stran, kjer je toplo.

Koča, glamping ali luksuzen hotel?

Vse. Kakor kdaj in odvisno s kom.

Restavracija ali domača kuhinja?

Restavracija. Domača kuhinja je precej preprosta, zase pa bi rekla, da sem gurman, tako da rada pojem kaj res dobrega in posebnega.

Predmet poželenja?

Lolita, namizna lučka Nike Zupanc, v rožnati barvi seveda.